Миналата седмица SEGA и Creative Assembly анонсираха нова игра от поредицата A Total War Saga. Тя ще се фокусира над Троя и по нея работят от софийското подразделение на CA.

CGMagazine взеха и първо интервю от водещия дизайнер на Troy: A Total War Saga Тодор Николов, който очертава основите на новата игра на студиото.

Както знаете, основните сведения, които черпим за Троя и троянската война е „Илиада“ на Омир. Това предполага, че една голяма част от играта ще е свързана с митологичното, но и не само.

„В общи линии, когато почнахме работата по играта, ние направихме своите проучвания и то ни отведе към набор от исторически записи – главно археологически открития, които можехме да използваме и ние го направихме. Ние имаме относително добра идея за това например как са изглеждали външния вид на бойците, например. А също така и къде се намират градовете, в които са живеели хората по това време, как са изглеждали и т.н.“, споделя Тодоров. „Използваме литературата от „Илиадата“ и останалата част от материалите, свързани с троянската война, за да вдъхнем живот в тези по-скоро сухи археологически открития. Направихме го защото един от проблемите, с които се сблъскахме, например е, че не знаем имената на древните микейски царе. Когато обаче поставиш тук Агамемнон със своя собствен образ, като жаден за власт управник, всичко става по-лесно. И това е начина, по който се получи играта. Става дума за история, съчетана с литература и митове“.

По отношение на съчетаването на описаното в „Илиадата“ и реализацията му в механиките на играта, Тодоров дава пример с Ахил, който е описан от Омир, като герой, който е силно зависим от емоциите си, което се отразява и в една от двете механики, свързани с фракцията му. Той може да бъде завладян от различни настроения и играча трябва да ги контролира. Той може да се поддаде на гнева си, и тогава армията му става по-силна, но пък икономиката страда от това. Но може и да се окаже обиден или депресиран и всяко едно от тези състояния носи своите бонуси и наказателни точки.

В играта ще присъстват много от силните създания от митологията. Като например Минотавъра, който ще е единична митологична фигура. Ще има обаче и групови единици, като кентаврите, които могат да бъдат наемани, които действат едновременно, като бойна армия и конница едновременно.

Любопитно звучи и описанието на друга механика – древногръцките богове. С тях няма да може да се играе, но те ще оказват огромно влияние върху прогреса ви в играта, според това дали имате тяхното благоволение или не. Така например, ако бога на моретата Посейдон не ви харесва, то излезете ли ви в морето ви чака беда – вас и вашата армия. Но ще можете да променяте отношението им към вас чрез набор от действия – победи в битки, извършването на жертвоприношения и подобни. И разбира се, ако се биете с фракция, която не може да се похвали с благоволението на Ирида, а вие сте сред любимците ѝ, това може да повлияе на изхода от битката.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари