fbpx
-2.2 C
София

Ubisoft: Няма да срещнете два пъти едно и също нещо в Watch Dogs

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Директорът на анимацията в Ubisoft Колин Греъм потвърди на страниците на Ubiblog-а, че анимациите и поведението на NPC-тата ще е толкова разнообразно, че играещите „няма да видят едно нещо два пъти. Гарантирано“, пише той.

Греъм споделя, че виновник за това разнообразие е допълнителното количество памет, която осигуряват PlayStation 4 и Xbox One и това е ключов компонент на геймплея на Watch Dogs. „Хаквате хора. Отговаряте на престъпления. Може да спасявате хора попаднали в престрелка или приклещени в колите си. Може да всеете паника в хората и лицето ви ще се появи по телевизията, така че всички хора и ченгетата ще могат да ви видят. Може да вземете нечий телефон и да го счупите. Всичко това е интегрирано в системите и останалите не са просто някакви безизразни манекени. Те си взаимодействат с вас“, обяснява Греъм. 

Студиото е успяло да задели допълнително количество памет към процеса на анимиране, тъй като анимациите са интегрирани директно в геймплея, което е и причината за наситеността на реакциите, които демонстрират героите в играта, което дава като резултат един наситен и изключително жив свят. „Преживяването ви ще е нещо уникално. Никога няма да видите едно нещо два пъти. Завивате зад ъгъла и десетината човека, с които се сблъсквате ще бъдат десет човека, които се различават коренно един от друг. Десет различни профила, десет различни истории, различни действия, различни комбинации от постъпки“, обяснява Греъм.

Именно и този органичен геймплей е начинът, по който Ubisoft ще изгражда градовете с помощта на следващото поколение хардуер. Греъм описва градът и NPC-характерите, като симулация, чиито движения биват определяни от техните действия и поведение, а не са просто следващи предварително зададени команди. „Това е подходът към създаването на next-gen градове. Всичко тук е симулирано“, пише той.

Греъм дава и конкретен пример: какво става, ако Ейдън извади оръжие на открито. „Ако извадите пистолета си, как ще реагират околните? Тези, които имат пряк контакт с вас ще реагират на оръжието, а другите ще реагират спрямо останалите, които се паникьосват при вида на оръжието. Те не ви виждат. Не знаят какво причинява цялата тази паника. Но знаят, че нещо се случва“.

Играта излиза на 27.05.2014г. за PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360 и PC, а в края на годината се очаква и версия за Wii U.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини