Ubisoft обяснява защо The Division 2 пропуска Steam заради Epic Store

0
289

Когато Epic, обяви, че прави свой магазин за видеоигри и плаща на разработчиците повече, всички обърнаха поглед към компанията. Това се превърна в гореща тема и всички Steam фенове търсят отговор от студията защо не желаят да пуснат заглавията си на платформата на Valve. Ubisoft също има да каже нещо по въпроса с нейната игра Tom Clancy’s The Division 2. Изглежда компанията е безпределно щастлива с нейното решение. От друга страна обаче причината за нейното действие едва ли е това, което очаквате.

Ubisoft разкри идеята си на финансова конференция за наближаващата края фискална година на компанията. Директорът ѝ Айвс Гилмот сподели, че причината The Division 2 да пренебрегне Steam, за да бъде Epic Store ексклузив, е състоянието на техния собствен магазин Uplay:

С тази сделка ние имахме възможността да популяризираме нашия собствен каталог. Едновременно с това ние подкрепяме партньор, който оценява нашето съдържание и ни предлага материално по-добри условия… Ние вярваме, че сделката е ефективна в дългогодишен план„.

Според отчетите на Ubisoft предварителните поръчки на The Division са превишили тези на оригинала. Особено на Uplay – там разликата е цели шест пъти.

Tom Clancy’s the Division 2 излиза на 15-ти март на персонални компютри, PlayStation 4 и Xbox One конзоли. Междувременно компанията бе разкрила и датата за отворена бета на играта. Предварително поръчалите пък получават бонус от едно безплатно заглавие.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за