Ubisoft премахна журналист от Legion заради неуместна забележка

0
479

Толерантността е въпрос на възпитание и интелект, но демонстративната толерантност едва ли върши добро на някого.

Ubisoft разкри тази седмица, че ще премахне репликите, записани от британски журналист в Watch Dogs Legion, „наказвайки“ го заради реплика, която тя изрича преди време.

Хелън Луис, която е журналист от The Atlantic, играе герой в играта с името Хелън в два епизода от подкаста в света на играта. Тя взема участие в дискусия на темата за фашизма в контекста на вселената на Legion.

Но, както предава Kotaku, студиото ще премахне участието на героинята на Луис, след като е научило, че тя е автор на „противоречиви забележки“ в няколко свои статии. И макар и Ubisoft да не споменават кои точно са тези забележки, то се предполага, че това се отнася до нейни реплики, които се считат за насочени срещу транссексуалните. Така например, привежда медията, в материал за The Times отпреди три години тя пише: „Един мъж не може просто така да каже, че е станал жена в публикация относно законодателна мярка във Великобритания, засягаща смяната на пола. Самата Луис твърди в предишни години, че поддържа правата на транссексуалните.

От Ubisoft коментират за Kotaku, че нито играта, нито студиото споделят гледната точка на журналиста. Студиото възнамерява даже да премахне въпросните два епизода с нейно участие посредством специално обновление и обещава да наложи „проверка на миналото на своите партньори за в бъдеще“.

„Екипът по разработка работи с външен продуцент за избора на профилите на гласовете зад кадър за тези подкасти и не е би наясно с противоречието по време на наемането на въпросната личност и при записите. Макар че подкаст епизодите в играта следват предварително одобрен сценарий и участниците в тях не говорят от свое име и не изразяват свои собствени позиции, ние разбираме, че тези колаборации сами по себе си може да се сторят обидни и ние дълбоко съжаляваме за възможна вреда, която може да сме причинили“, обясняват от студиото.

Случаят идва на фона на разгорелите се по-рано тази година серия от скандали по горните етажи на Ubisoft, при които стана ясно, че някои от най-важните хора в студиото са се възползвали от служебното си положение с цел интимна близост, проявявали са грубо отношение към подчинените си и натиск. За последно, такъв беше случаят с един от най-изтъкнатите разработчици в Ubisoft и ветеран в гейм индустрията Мишел Ансел, който стои в основата на заглавия, като Beyond Good & Evil, Rayman и Rabbids.

Watch Dogs Legion излезе в края на миналия месец.

1.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари