В репортаж от вчера, Джейсън Шрайър сподели информацията, че следващият Assasin’s Creed отваря изцяло нова страница за известната поредица. Вместо да се фокусира над конкретна локация (Древна Гърция, Египет и т.н.) и времеви период (Френската революция, американската гражданска война), Infinity, както ще се казва новата игра ще бъде „жива услуга“ с огромен свят, който ще се допълва с времето и ще обединява множество локации и периоди. Информацията на Шрайър беше неофициално, но тя беше потвърдена по-късно същия ден от Ubisoft на страниците на блога на студиото. Потвърдена беше и друга сериозна промяна в разработката на играта. Вместо от един клон или офис на Ubisoft, Infinity ще е колаборация между две студиа. Нужно е да се подчертае, че „две“ се използва по-скоро номинално тук, понеже офисите в Квебек и Монреал, които ще работят по играта, се обединиха по-рано тази година. Самият избор за лайв сървис подход е нещо логично тук, вземайки предвид това, че големите издатели, като EA, Take-Two Interactive и др. вече следват този модел от години за някои от своите основни заглавия.

„Тази промяна означава също така, че ние еволюираме заедно с видеоигровата индустрия. Пандемията и дистанционния начин на работа промениха фундаментално начина, по който създаваме игри, предоставяйки ни възможността да погледнем организацията си“, пишат Ubisoft. „Assassin’s Creed се роди зад стените на Ubisoft Montreal и студиото изгради едни невероятни основи за поредицата, благодарение на неизчерпаемите умения и талант на екипите им преди Ubisoft Quebec да поеме щафетата със Syndicate и Odyssey, демонстрирайки способностите си да развие сериите даже по-напред“.

Любопитен момент в публикацията на студиото се явява това, че всъщност те не описват никъде в текста конкретно идеята зад Infinity, за която говори Шрайър, освен, че със следващата част от поредицата, тя ще се развие „по един по-интегриран начин и колаборативен метод на разработка“, при която специален акцент ще е поставен върху таланта и лидерството, независимо от това къде се намират те в общността от студиа на издателя.

Новото обедино студио ще се ръководи от Марк-Алексис Коте, който оттук-нататък ще отговаря за развитието Assassin’s Creed, който се включва в работата по сериите за асасина още с Brotherhood, преминава през Syndicate, където е творчески директор, а впоследствие и старши продуцент на Odyssey. Коте ще си сътрудничи с Етиен Алоние, който изпълнява ролята на бранд директор на поредицата в последните десет години. Що се отнася конкретно до Infinity, то работата по играта ще се ръководи от Жулиен Лаферие, който ще изпълнява длъжността на старши продуцент.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари