Ubisoft се извини заради изпратени непристойни покани за бетата на The Division 2

1
234

Играта The Division 2 излиза много скоро и междувременно издателят Ubisoft си търси любопитни фенове, които да се включат в частната бета. По този повод компанията започна да изпраща имейли-покани, но много бързо спря поради неочаквания неодобрителен отклик… поради лош подбор на думи.

Общо два имейла са били изпратени на обикновени потребители, и въпреки че съдържанието му се състои главно от типичната реклама, заглавието предизвика вълна от възмущение от страна на мнозина американци – „Елате и разберете какво означава истинско спиране на правителството„.

Незабавно след това на същите потребители бяха изпратени извинителни съобщения: „Маркетинг имейл, рекламиращ Tom Clancy’s The Division 2, ви беше изпратен днес по погрешка. Това беше ужасна злополука от наша страна и ние се извиняваме за обидното заглавие на имейла. Ние осъзнаваме истинското влияние на спирането на работата на правителството в САЩ върху стотици хиляди хора и не искахме да осмиваме ситуацията…„.

Във всеки случай положението на Ubisoft е допълнително усложнено – дори и френската компания да се постарае да не изпраща материали с политическа насоченост, все пак ѝ предстои да продава именно игра с политическа насоченост. Рекламирането с подобни електронни съобщения би трябвало да е една от най-малките ѝ грижи. Още по-съмнително е твърдението на директора на Ubisoft, според който, въпреки че някои игри на компанията да имат строга политическа позиция, екипите зад тях са политически неутрални.

Във всеки случай ще разберем повече след официалното издаване на играта Tom Clancy’s The Division 2 на 15-ти март.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари