Още от анонса на Steam Deck Valve изпитват обективни проблеми, както с производството ѝ, така и с доставките, а причината за това беше COVID-19. Ситуацията обаче се промени и Valve са амбицирани да отговорят на очакванията на хората. Това стана ясно вчера от публикация от страна на компанията.

„Продукцията заработи на пълни обороти и след днес ние ще започнем да доставяме повече от два пъти от конзолите, които доставяме на всяка седмица!“, написаха през тази седмица от Valve в официалния профил на Steam Deck в Twitter.

Както знаете, поради ограниченията, които Valve изпитват, те приемаха поръчки за Deck по имейл, като отговарят на писмата, когато могат да осъществят доставката. Ако и вие сте си поръчали преносимия компютър на Valve, то е много вероятно да получите скоро такова писмо, но както подчертава Джей Питърс от The Verge, ще трябва да сте внимателни, защото срокът за потвърждаване на поръчката е ограничен.

Представен през лятото на миналата година, Steam Deck е поредния опит на Valve да стъпят на хардуерния пазар. Портативните компютри (а не конзоли, както подчертаха на няколко пъти от компанията) изглеждат, като удар в десятката за Valve. Deck е преносимо устройство с открита природа, което следва принципите, изповядване от Гейб Нюъл. Освен специалната Линукс дистрибуция, потребителят е свободен да инсталира на нея Windows, да използва, като напълно функциониращо компютърно устройство и да инсталира на него други магазини за игра освен Steam. Освен това, Valve не ограничава потребителите, ако искат да си поиграят с хардуера на Deck – точно, както ако си вземат настолен компютър, например.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари