Вече на няколко пъти от Ubisoft споделиха, че те много внимават при отразяване на политическия пейзаж в своите игри и не желаят да заемат позиции. Това, което правят е да предоставят на играча този избор. Това, което студиото се опитва да направи е да излага максимално правдиво всички гледни точки. Или както наскоро подчерта един от вицепрезидентите в Ubi: „да предлагат 360-градусово отражение на живота“. Студиото ще подходи по същия начин и с Watch Dogs Legion, дълго чаканото продължение на хакерската поредица, което беше представено официално по време на E3 2019.

Именно и това подчертава в интервю за The Daily Telegraph Ален Кор, шеф на Ubisoft за Европа. Той говори пред медията за играта, заедно с творческия директор на Legion Клинт Хокинг, който не се притеснява да се отклони от официалната позиция, заявявайки в прав текст, че показаното в играта няма да е своеобразен вариант на „Проект страх“, „а „Проект абсолютно ужасняващо“. Играта ще представи една мрачна версия на Великобритания, в която всичко и всеки бива следен, като технологията е поставила под пълен контрол обикновения човек. Кор обаче, настоява, че Legion ще следва линията, определена от Ubi и ще оставя на играещите да решат за себе си кое какво е.

„Мисля, че във всяка страна по света има хора, които не са съгласни с масовото наблюдение, както и за някои технологии, които нарушават свободата им. Това се случва навсякъде. Така че това, което искаме да направим с Watch Dogs с да дадем възможността на геймърите да бъдат някой друг. Да изпитат неща, които никога не са изпитвали, да мислят различно“, споделя Кор.

„Играта определено има своето послание“, заявява на свой ред Хокинг. „Положението в света днес въобще не е добро и от определена перспектива изглежда така, че нещата могат да станат още по-зле. Може би сме поели по един доста грешен път. Посланието на играта е: обикновените хора трябва да оставят настрани различията си и да се обединят. Няма да са политиците. Няма да слезе някой от планината и да ни спаси. Ние трябва сами да го направим. Да оставим различията си и да се опълчим на неща, които е явно, че са грешни – това е, което е нужно да направим“, завършва той.

Watch Dogs Legion беше анонсирана по време на Е3 и ще излезе от утвърдената структура на поредицата, като няма да има един централен герой. Вместо това, играещите ще могат да влизат в ролята на всеки от жителите на съвременен Лондон, като всеки от тях ще има своя собствена история, набор от умения и възможности. Играта излиза през март следващата година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари