World of Tanks може да се появи и за Switch

0
61

Военния сим с танкове на Wargaming, World of Tanks, може да получи версия за Nintendo Switch. Това стана ясно от интервю на представител на студиото с GamesTM. При едно условие обаче: продължаващо увеличение на инсталационната база на конзолата. Предвид неспиращата популярност на Switch, може да предположим, че новата конзола на Nintendo ще получи WoT.

„Всеки ми задава този въпрос и не, че нямаме доста Switch конзоли в офиса“, споделя старши гейм дизайнера Даролд Хига, допълвайки, че много от разработчиците на играта са влюбени в Switch. „Тъй като World of Tanks е F2P и не сме все още наясно с цифрите, ще е нужно да почакаме да видим колко увеличение ще имат продажбите на конзолата. Трябва да достигне определено ниво, за да я включим в плановете си. Работата е там, че ние не предлагаме „стока от лавиците“ и имаме нужда от голям брой играещи, за да може да възвърнем инвестицията си по включване на платформата“, обяснява Хига, споделяйки, че в студиото следят внимателно нещата.

Що се отнася до хардуера, той заявява, че Switch е напълно адекватна платформа за WoT. „Инженерите ни ще отделят нужното време, за да върви гладко. Но и тук идва проблема: трябва да сме убедени, че разполагаме с достатъчно бюджет, за да им заплатим за отделеното време. От GamingBolt, на свой ред коментират това, че вземайки предвид, че играта се държи отлично на Xbox 360, а Switch е няколко пъти по-мощна конзола от нея, пренасянето ѝ за технологията на Nintendo, не би трябвало да е проблем.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за