2.6 C
София

Xbox 720 с графика като от филма Аватар

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Новата конзола на Microsoft все още съществува само във фантазиите на журналисти, анализатори и други видни мислители на гейм индустрията, но неофициална информация за конзолата регулярно се появява в интернет. Никой не се съмнява, че хипотетичният Xbox 720 ще бъде доста по-мощен от предшествениците си, но Нил Робинсън от AMD разполага с по-конкретна информация.

В интервю пред Official Xbox Magazine US той е отказал да потвърди или опровергае, че AMD участва в разработката на Xbox 720, но след това е заявил, че новата конзола няма да остави играчите равнодушни.

Според Робинсън, наследникът на Xbox 360 ще може да демонстрира графика, съпоставима с филма Аватар на Джеймс Камерън. Голям скок ще направи не само визията на игрите, но също изкуствения интелект и физиката. Представителят на AMD е убеден, че хардуера на конзолите от следващото поколение ще позволи да се придаде индивидуалност на всеки второстепенен персонаж, благодарение на което виртуалните светове ще изглеждат по-живи от всякога.

Ако по-рано в GTA, да речем, всички хора бяха като клонирани, то в бъдеще всяко NPC ще има уникална външност и модел на поведение. Всичко това може да стане, разбира се, ако разработчиците съумеят да го направят като софтуер.

Днес думите „графика на нивото на Аватар” се възприемат като научна фантастика, но не трябва да забравяме, че Xbox 720 и PlayStation 4 ще се появят най-вероятно през 2014. Тази година е посочена не от случен минувач на улицата, а от началника на GameStop, който има навика рядко да греши в прогнозите си.

Има едно голямо „но” в случая и това е, че ако Wii U на Nintendo постигне голям пазарен успех, това може да принуди Microsoft и Sony да ускорят работата си над новите приставки и следващото поколение да се появи малко по-рано.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини