БГ Сайт 2012 стартира с нови правила и категории

0
25

Стартира регистрацията в тринадесетото издание на най-престижния и утвърден конкурс за сайтове у нас – БГ Сайт.

С развитието на пазара и изискванията към модерното уеб присъствие следва да се променя. Конкурсът БГ Сайт 2012 променя част от условията и категориите си, като запазва основновнто правило – сайтовете да са на български език. В основните категории ще могат да участват само сайтове и проекти, които са създадени или изцяло обновени между октомври 2011 и септември 2012 г.

За първи път в конкурса ще има категория Grand Prix за победителите в БГ Сайт на жури и публика от предходните години.

С оглед нарастващото потребление на смарт мобилни устройства се засили и търсенето на мобилни версии на сайтовете или различни мобилни приложения. Това доведе до формирането на категория Mobile.За младите уеб таланти от няколко години има специална категория Startup, която се радва на голям успех и е сред любимите категории на журито. В нея участието е безплатно.

Тинадесетото издание на БГ Сайт стартира с ранна регистрация на преференциални цени, която ще продължи до 14 юни 2012 г. Регистрацията за участие в БГ Сайт 2012 ще приключи на 30 септември.

Ще заложим отново на широко и професионално жури, което в издание 2012 ще е от 60 души, водещи експерти в бранша. С цел още по-обективното оценяване тази година то ще бъде разделено на групи според тясната специализация на всеки един от тях и ще се гласува по определени от групата критерии, които ще бъдат обявени на www.bgsite.org.

А ето и категориите в БГ Сайт 2012:
Grand Prix

Сайтове:
Корпоративен сайт
Корпоративен блог
Електронен магазин
Медии
Институционален сайт
Онлайн услуги
Личен блог
Образование и наука
Кауза събитие общност
Култура и изкуство
Startup

Mobile

Кампании:
Цялостна кампани
Social кампания
APP

Иновативно решение

Ето какво сподели създателят на конкурса Жюстин Томс за очакванията си за БГ Сайт 2012:
“Радвам се, че стартираме регистрации за 13-тото издание на БГ Сайт. Очакваме много креативни нови проекти. Искрено любопитство буди категория Mobile, а също и Иновативно решение, която е нова и се надяваме да привлечем наистина качествени решения, каквито несъмнено се създават у нас.”

По традиция през октомври журито и публиката ще гласуват за сайтовете, които са им харесали най-много. Престижните уеб награди ще бъдат връчени през ноември, когато за 13-ти път ще се състои и съпровождащото Конкурса събитие – Уеб семинар.

Експертният съвет ще определи достойните за Специална награда в БГ Сайт 2012.

Събитието се организира с медийната подкрепа на Kaldata.com.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари