Всички пътнически автомобили на марката са хомологирани съгласно WLTP съобщиха от PEUGEOT

1
751
Цялата гама пътнически автомобили PEUGEOT е на разположение на клиентите с влизането в сила на новия протокол WLTP от 1 септември

Благодарение на технологиите, внедрени в двигателите PureTech и BlueHDi, лансирани през септември 2017 г., автомобилите с марка PEUGEOT са в съответствие с граничните нива на NOx, CO и твърди частици. Стойностите са заложени в новия регламент за измерване на разхода на гориво и вредни емисии, който влиза в сила на
1 септември 2018 г.

PSA Group обяви, че инвестира в най-ефикасните технологии за контрол на замърсяването, включително системата за селективна каталитична редукция (SCR), въведена през 2013 г. при двигателите BlueHDi, и филтъра за твърди частици (GPF) при бензиновите двигатели с директно впръскване PureTech.

Новият протокол WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test) ще стане задължителен от 1 септември 2018 г. за всички пътнически автомобили, продавани в Европейския съюз. Тестването по WLTP се доближава максимално до реалните условия на шофиране по отношение на разстояние, средна скорост, брой спирания и температура. Тези тестове извеждат сертифицирани данни за разхода на гориво и емисиите, които са представителни за потребителското ползване и точната конфигурация на автомобила. В допълнение тестовите резултати за емисии на CO, NOx и твърди частици се проверяват в реални условия на пътя.

PEUGEOT също така продължава да предлага оценка за разхода на гориво на своите модели в реални условия в съответствие с протокол, разработен съвместно с две неправителствени организации –  Transport & Environnement и France Nature Environnement, а резултатите се сертифицират от Bureau Veritas.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари