fbpx
-0.2 C
София

Райфайзен Банк Интернешънъл обяви осем стартъпа за финалисти в Elevator Lab 2018

Най-четени

Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) избра осемте финалиста във второто издание на Elevator Lab – глобалната програма на банката за партньорство с финтех компании. Журито имаше предизвикателната задача да селектира най-добрите проекти от общо 407 кандидатствали стартъпа от цял свят.

Най-убедителни в полуфиналите по време на защитата на проектите си на живо бяха CityFALCON (Великобритания) и SESAMm (Франция) в сферата на Анализа на данни, FINABRO (Австрия) и limitless (Холандия) в Инвестиционни технологии, PayKey (Израел) и Pisano (Великобритания) за Ново потребителско преживяване в офиса, cambrist (Ирландия) в областта на  Отворено банкиране и CopSonic (Франция) с проект в сферата на Технологии, свързани с регулациите. Осемте финалиста ще работят по развитието на съвместни проекти с банката в следващите четири месеца.

В полуфиналната фаза на надпреварата участва и българската компания Evrotrust. Компанията спечели регионалното предизвикателство Elevator Lab България 2018 с проект за биометрично оторизиране на трети страни пред банката. Райфайзенбанк (България) продължава съвместната работа с Log Sentinel, също отличени в Elevator Lab България, по разработване и тестване на решение за сигурност, базирано на блокчейн технология.

„Elevator Lab бързо си спечели отлична репутация на финтех сцената. Качеството на проектите във второто издание беше още по-високо от миналогодишното. Нямаме търпение да започнем работа по проектите заедно с техните автори“, каза главният изпълнителен директор на РБИ Йохан Щробл.

Elevator Lab спечели награда Най-добър акселератор/инкубатор в Австрия от престижните награди за стартъпи в Централна Европа (Central European Startup Award). Глобалната инициатива на РБИ е най-голямата партньорска програма за стартъпи в региона на Централна и Източна Европа.

През юни 2018 г. РБИ подписа договор за сътрудничество със специализирания в регтех сферата стартъп kompany. Tя е победител от първото издание на Elevator Lab, за внедряването на решение от ново поколение в областта на “Опознай своя клиент” (Know your customer).

Elevator Ventures – дружеството на РБИ с инвестиционен капитал от 25 милиона евро. То е основано през лятото на 2018 г., също ще допринася за бъдещото стратегическо развитие по отношение на внедряването на иновации, чрез директни инвестиции във финтех стартъпи.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини