Райфайзен Банк Интернешънъл обяви осем стартъпа за финалисти в Elevator Lab 2018

0
80
Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) избра осемте финалиста във второто издание на Elevator Lab – глобалната програма на банката за партньорство с финтех компании. Журито имаше предизвикателната задача да селектира най-добрите проекти от общо 407 кандидатствали стартъпа от цял свят.

Най-убедителни в полуфиналите по време на защитата на проектите си на живо бяха CityFALCON (Великобритания) и SESAMm (Франция) в сферата на Анализа на данни, FINABRO (Австрия) и limitless (Холандия) в Инвестиционни технологии, PayKey (Израел) и Pisano (Великобритания) за Ново потребителско преживяване в офиса, cambrist (Ирландия) в областта на  Отворено банкиране и CopSonic (Франция) с проект в сферата на Технологии, свързани с регулациите. Осемте финалиста ще работят по развитието на съвместни проекти с банката в следващите четири месеца.

В полуфиналната фаза на надпреварата участва и българската компания Evrotrust. Компанията спечели регионалното предизвикателство Elevator Lab България 2018 с проект за биометрично оторизиране на трети страни пред банката. Райфайзенбанк (България) продължава съвместната работа с Log Sentinel, също отличени в Elevator Lab България, по разработване и тестване на решение за сигурност, базирано на блокчейн технология.

„Elevator Lab бързо си спечели отлична репутация на финтех сцената. Качеството на проектите във второто издание беше още по-високо от миналогодишното. Нямаме търпение да започнем работа по проектите заедно с техните автори“, каза главният изпълнителен директор на РБИ Йохан Щробл.

Elevator Lab спечели награда Най-добър акселератор/инкубатор в Австрия от престижните награди за стартъпи в Централна Европа (Central European Startup Award). Глобалната инициатива на РБИ е най-голямата партньорска програма за стартъпи в региона на Централна и Източна Европа.

През юни 2018 г. РБИ подписа договор за сътрудничество със специализирания в регтех сферата стартъп kompany. Tя е победител от първото издание на Elevator Lab, за внедряването на решение от ново поколение в областта на “Опознай своя клиент” (Know your customer).

Elevator Ventures – дружеството на РБИ с инвестиционен капитал от 25 милиона евро. То е основано през лятото на 2018 г., също ще допринася за бъдещото стратегическо развитие по отношение на внедряването на иновации, чрез директни инвестиции във финтех стартъпи.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за