fbpx
-4.3 C
София

Стотици SQL специалисти обменят опит в Пловдив

Най-четени

Над 300 програмисти се включиха в пилотния за Пловдив проект SQLSaturday

С над 300 участници стартира днес пилотното издание на инициативата SQL Saturday  в Пловдив. Проектът дава възможност за безплатно обучение и обмен на опит за специалисти от областта и е част от международния проект PASS SQL Saturday, опериращ в различни страни от Европа, Азия, Канада, Южна Америка и Азия.

Сред основните партньори, инициативата, е ИТ и аутстафинг компанията PROGRAMISTA;, която подпомага развитието на ИТ сектора и ИТ общностите в България. Българската компания е сред най-динамично развиващите се компании в страната. Основана през 2013 г. днес компанията е работодател на над 200 експерти, специализирани в консултантски услуги, разработване, внедряване и поддръжка на стандартизирани и поръчкови софтуерни продукти и системи. 

„Подкрепяме тази инициатива, защото тя дава възможност на ИТ общността в Пловдив да се развива. Това е основен приоритет за PROGRAMISTA; и ние смятаме, че компаниите са отговорни за повишаване на квалификацията на специалистите от ИТ индустрията. Затова работим в тясно сътрудничество с професионални организации, както и с факултетите по математика и информатика на водещи университети от цялата страна“. Това заяви Никола Вълчанов, Технически мениджър в компанията.

SQLSaturday е събитие за SQL специалисти и за всички, които искат да научат повече за актуалните тенденции в технологиите за съхранение и обработка на данни. Лекциите представляват висококачествени технически сесии, давайки възможност за усъвършенстване на уменията и обмен на информация. Лектори са водещи български специалисти в областта, както и международни експерти от Италия, Англия и Украйна.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини