Хакатоните стимулират предприемачеството

0
84

Хакатоните стимулират предприемачеството чрез възможността за представяне на иновативни идеи пред по-широка експертна аудитория и получаване на конструктивна обратна връзка, с която да се надгради идеята. Това сподели д-р Милена Крумова, организатор на първия в България спортен хакатон, в интервю за Bloomberg TV.

Спортни Хакатони България събира на едно място програмисти, спортисти, софтуерни инженери и дизайнери, които ще имат възможност да разработят и представят иновативни софтуерни и хардуерни проекти за всички видове спорт. Те могат да са на концептуално (идейно) ниво, прототип или завършено решение. Събитието ще се проведе на 10 и 11 март.

„Технологичното състезание е крачка в посока към развитието на смарт спорта на световно ниво. То подкрепя личната мотивация на хората за развитие и стимулира младите да мислят в позитивна посока за своето кариерно развитие. Има примери за създадени иновации по време на хакатони, които впоследствие с превръщат в бизнес продукт или услуга“, добави д-р Крумова.

Технологиите имат редица приложения в спорта. Могат да се използват за мониторинг и анализ на тренировките при професионалните спортисти, за измерване на напредъка на начинаещите и дори помагат на треньорските екипи да подобряват и усъвършенстват програмите си. Работейки в екип или индивидуално, участниците в Спортни Хакатони България имат възможност да оптимизират спортните тренировки, да ги направят по-ефективни и да представят идеи за развитие на спорта като цяло.

В рамките на събитието ще се проведе и първата в страната конференция Sports Tech. Програмата ѝ включва представяне на добри практики в областта на спортния мениджмънт и предприемачеството, практически примери за внедряване на технологиите в различни дисциплини, ролята на самомотивацията за постигане на високи резултати.

Националната спортна академия „Васил Левски“ е домакин на двудневното събитие. Спортни Хакатони България и Sports Tech конференция се организира от EduTechFlag в партньорство с Министерството на младежта и спорта и със съдействието на комуникационна агенция „Интелдей Солушънс“. Инициативата е подкрепена от повече от двадесет организации.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари