Brother представя нова гама от бързи и тихи лазерни устройства за малки и домашни офиси

0
79
Японският производител на печатащи устройства Brother пусна в продажба нова моделна линия, която комбинира висока скорост с нисък шум при работа и изгодна цена. Новата гама включва 12 устройства – четири принтера и осем мултифункционални модела, насочени към малките и домашни офиси. Всички те предлагат възможност за автоматичен двустранен печат.

Три от моделите са част от концепцията tonerbenefit на Brother, която е разработена, за да даде на потребителите пълно спокойствие като им предложи много достъпни оригинални консумативи през целия живот на устройството. Това, в комбинация с тригодишната гаранция, позволява на купувачите на tonerbenefit да са сигурни в оптималното качество на печат и надеждността на много достъпна цена.

Новата изгодна гама от печатащи устройства надгражда основната функционалност на предишното поколение и посреща нуждите на пазара с набор от впечатляващи функции.

Моделите L2000 и tonerbenefit се отличават с компактен дизайн и изключително ниско ниво на шум при работа под 50dB, което е по-ниско от изискванията за шум в тихи офиси. Това позволява на устройствата ефективно да работят, докато остават ненатрапчиви за служителите.

Новата моделна линия е бърза – топ моделите в нея могат да печатат и копират със скорост от 34 страници в минута. Комбинацията от намален шум и увеличена скорост е постигната с използването на технология с двоен лазерен лъч на Brother. Двата лъча, които създават изображението на страницата, са по-бързи от един, което позволява на лазерния мотор да работи по-бавно.

Характерни със своята лекота на използване, мултифункционалните устройства предлагат автоматично листоподаващо устройство (ADF) за до 50 листа. Гамата предлага различни гъвкави опции за работа с хартията, като например 163 г/м2 от стандартната тава, 230 г/м2 от слота за ръчно подаване и до 150 листа в изходящата тава за принтерите, и до 120 листа за МФУ.

За да позволи на потребителите да работят по-ефективно, новата моделна линия включва технологични възможности като лесно свързване по Wi-Fi и съвместимост с безплатното мобилно приложение на  Brother iPrint&Scan, както и с Apple AirPrint и Google Cloud Print. По този начин потребителите могат лесно да печатат и сканират от мобилни устройства.

Печатът и сканирането към облака са налични при модела MFC-L2732DW посредством технологията Web Connect на японската компания, която позволява на потребителите да сканират и печатат директно от облачни услуги като OneNote, OneDrive, Evernote, Dropbox, Box и Google Drive.

За да подобри ценовата ефективност, гамата предлага стандартен консуматив за 1,200 страници или тонер касети с повишен капацитет за 3,000 страници. Моделите tonerbenefit HL-B2080DW, DCP-B7520DW и MFC-B7715DW са съвместими само с тонер за 2,000 страници.

Новите модели дават повече контрол на ползвателите, като не позволяват смяна на настройките от неоторизирани лица. За това се грижат функциите Brother Settings Lock и Secure Function Lock. MFC-L2732DW предоставя възможност за сигурен печат, при който заданието за печат излиза едва след като потребителят въведе своя 4-цифрен PIN код.

Новата линия от лазерни устройства, е проектирана с мисъл за околната среда и освен намалена консумация на енергия, предлага еко режим и режим за пестене на тонера. Ако устройството не се използва, се активира стендбай режим за намаляване на консумацията на ток. За пестенето на хартия помагат опцията за пропускане на празни страници и автоматичният двустранен печат.

Очаква се съвсем скоро новите модели да бъдат сертифицирани от международно признати организации като ENERGY STAR, Blue Angel и Nordic Swan.

Ива Тотева, Мениджър продажби и маркетинг в Brother България, каза: „Това е забележителна серия за малките и домашни офиси. Бързи, тихи и компактни, тези модели ще се впишат веднага във всяка работна обстановка. Изборът между 12 машини и възможността за директен печат от смарт устройства дават на всеки потребител безпроблемен и бърз черно-бял лазерен печат.“

Новата гама от монохромни лазерни устройства вече е налична в продажба на българския пазар, а цените започват от 179 лв. с ДДС за принтерите и 259 лв. с ДДС за мултифункционалните модели.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари