fbpx
10 C
София

Experian оборудва модерна лаборатория в Техническия университет в София

Най-четени

Еxperian, глобален лидер в предоставянето на информация, съобщи, че компанията финансира изграждането и оборудването на нова модерна лаборатория във Факултета по приложна математика и информатика в Техническия университет в София.

 

Лабораторията има за цел да подпомогне съвременното и качествено обучение на студентите в областта на Big Data, анализа на данни, извличането на информация от големи масиви от данни, разработването на математически модели, оптимизацията на технологични процеси, на пазарни стратегии и др. Модернизираната лаборатория разполага с 25 работни станции и вече може да се ползва от бакалаври, магистри и докторанти от всички катедри и специалности на Факултета.

 

Александър Ефремов, аналитик в Еxperian и доцент в Технически университет, катедра „Автоматизация на непрекъснатите производства“, е инициатор на проекта. „Работейки едновременно в сферата на бизнеса и на образованието, се сблъсквам ежедневно с несъответствието между реалните изисквания и нужди на бизнеса и нивото на знания на студентите в техническите специалности. Така, се зароди идеята да се опитам да  подобря условията и качеството на образованието.”, коментира Александър. „Щастлив съм, че Еxperian и хората, работещи в компанията, подпомогнаха осъществяването на тази идея».

 

За проектът компанията предоставя 30 000 лв за изграждането на лабораторията и подсигуряване на модерно обзавеждане и оборудване за нея. Също така компанията дава възможност на студентите безвъзмездно да ползват софтуерния продукт Model Development Studio (MDS), иновативен комплект от софтуерни инструменти, който предлага високопроизводителни аналитични услуги за широк кръг от бизнес приложения.

Мая Миланова, Оперативен мениджър, Еxperian България коментира: „Един от приоритетите на Еxperian, като обществено ангажирана компания, е активното сътрудничество с българските университети в посока развитие на техническото висше образование. Това се осъществява чрез споделяне на опит и знания под формата на лекции, курсове и летни стажове, водени от наши експерти като Александър чрез споделяне  на ноу-хау и предоставяне на собствени софтуерни продукти. Радвам се, че първият ни подобен проект е вече факт и продължаваме да работим в тази посока.”


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини