fbpx
16.4 C
София

Huawei дари оборудване за Академията за социално учене и развитие на фондация „За Нашите Деца“

Технологичната компания подкрепи фондацията при откриването на новия Комплекс за ранно детско развитие в град Пловдив

Най-четени

Huawei Technologies България дари лаптопи, таблети, слушалки и друго оборудване за Академията за социално учене и развитие на фондация „За Нашите Деца“.

„Бих искала да благодаря на Huawei Technologies България за подкрепата, която ни оказват, както и за енергията, която влагат, за да ни помогнат да сбъднем мечтата ни да свързваме хората и да дадем един добър старт в живота на хиляди уязвими деца в нашата страна. С оборудването, което компанията дари ще имаме възможност да организираме онлайн обучения със специалисти от всички краища на света, които да ни помагат в грижите за деца с по-специални нужди, както и да осигурим възможност за най-доброто развитие на малките ни посетители“, каза г-жа Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца“. „Вярвам, че нашето сътрудничество ще бъде от огромна полза, както за децата, така и за техните родители, учители и близки, които искат мечтите им да се сбъднат, както и че ще продължи и в бъдеще“, добави г-жа Шалапатова.

На 29 юни в Пловдив беше открит новият Комплекс за ранно детско развитие на фондация „За Нашите Деца“, който осигурява достъп до услуги на деца с трудности в развитието, деца без родителска грижа или настанени в приемно семейство, както и на родители, които са в затруднено положение. Комплексът е изграден на мястото на бивш дом за деца, лишени от родителска грижа и е първият по рода си в областта.

Комплексът разполага с Академия за социално учене и развитие, която има за цел да осигурява обучения, включително и виртуални, на специалисти по ранно детско развитие от цялата страна и чужбина, както и да подпомага децата да развият своя пълен потенциал, а родителите да придобият нужните умения, за да осигуряват най-добрата грижа.

„Когато чух за пръв път за фондацията и научих за тяхната мисия, бях изумен от ентусиазма и енергията, които влагат в работата си. Но най-много ме впечатли фактът, че сбъдват мечти – децата да намерят дом и любов, семействата да намерят подкрепа в моменти на нужда, а родителите да видят напредък в развитието на децата си. Това е емоционална и много отговорна работа, която освен от възхищение има нужда и от подкрепа. Поради тази причина ние от Huawei се гордеем, че сме част от този важен ден и подкрепяме фондация „За нашите деца“, заяви по време на събитието г-н Тери Ли, изпълнителен директор на Huawei Technologies България.

Жестът на технологичната компанията е част от глобалната програма „1000 мечти“, създадена през 2019 г. Програмата има за цел да дари книги, играчки, дигитални устройства и т.н. на детски болници, училища, детски заведения и много други. „С нашето дарение на цифрово оборудване се надяваме да направим връзката между учителите, специалистите, децата и приятели и родители по-лесна, когато нямат възможност да се видят на живо. Технологиите могат да помогнат за ранното детско развитие на децата – за тяхното специфично учене, както и за това на техните родители и учители. Технологиите са мощен катализатор за промяна, сближават хората, правят нашето общество по-ефективно и помагат на нуждаещите се“, добави г-н Ли.

Събитието беше подкрепено от местната и държавна власт в лицето на кмета на община Пловдив г-н Здравко Димитров, зам.-министъра на образованието и науката г-жа Мария Гайдарова и зам.-министъра на труда и социалната политика г-н Иван Кръстев.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Asus Zenfone 9: Малкият голям смартфон

Преди седмица Asus представи новия си флагман Zenfone 9. С него компанията продължава традицията за компактен форм-фактор като флагмана от предишното си поколение. Исторически погледнато,...

Подобни новини