Paysafe България стартира стажантската си програма за девета поредна година

0
150
За първи път през 2019 година компанията ще има две стажантски програми

През месец януари 2019 година Paysafe България, водещ глобален доставчик на цялостни платежни решения, стартира шестмесечната си стажантска програма за ИТ специалисти. Участие в нея може да вземе всеки, завършил академична специалност или определени програми и курсове в областта на технологиите. Тя е подходяща за хора без или с малко опит, които искат да се обучават в реална работна среда.

Paysafe, най-голямата софтуерна компания в България за 2017 г. наскоро обяви, че е бележи ръст в екипа си, достигайки 1 000 служители. Офисът в София е основен двигател за развитието на глобалния бизнес на компанията в областта на онлайн разплащанията. Той разработва дигитални продукти за разплащания и парични трансфери, обслужва клиенти и търговци по цял свят и извършва операции в направления като ИТ обслужване и инфраструктура, управление на риска и превенция на измами.

Стажантската програмата се осъществява за девета поредна година и е условно разделена на две части

По време на първите три месеца стажантите преминават през интензивно обучение, което представлява комбинация между лекции и упражнения. Технологиите, върху които са фокусирани теоретичните и практическите обучения, са: Java, Spring Boot, Angular 7 (Typescript), HTML, CSS, Git, Bash scripting, Dockerization, SQL, RESTful microservices. Част от допълнителните изисквания към тях са да четат и да се упражняват и в домашни условия. Целта е участниците да развият способността си да работят в екип като един отбор.  Първата част от обучението завършва със създаването на проект, базиран на гореспоменатите технологии, който ще бъде използван от служителите на Paysafe.

Във второто тримесечие от програмата стажантите се прехвърлят в различни екипи за разработване на софтуерни решения и имат възможността да трупат опит като разработват реален код.

Стажантската програма през 2017 г. е сред най-успешните за компанията досега. Общо шестнадесет от завършилите стажанти бяха наети на пълен работен ден в Paysafe България, като тринадесет от тях са част от екипа и до днес.

“Именно заради големия интерес и добрите резултати решихме през 2019 година за първи път да стартираме две програми – едната ще започне през месец януари, а другата в средата на годината. Надяваме се, че стажантската програма ще провокира интереса на младите таланти в България, които искат да натрупат опит, учейки се от близо 300 софтуерни инженери в Paysafe България.“ споделя Петя Николова, директор „Човешки ресурси” в Paysafe България.

Всеки успешно завършил програмата има действителен шанс да стане един от вече над 1 000 служители на Paysafe в София.

Кандидатстването за програмата вече стартира и ще продължи до началото на месец декември 2018 г. Одобрените кандидати ще бъдат информирани своевременно.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари