fbpx
8.5 C
София

Paysafe отново е най-голямата софтуерна компания в България

Офисът на Paysafe в София е основен двигател за развитието на глобалния бизнес на компанията в областта на дигиталните разплащания

Най-четени

За трета година, Paysafe заема първо място по приходи в категория „Софтуер“ на ежегодната класация Капитал 100, последвана от VMware и Progress. Още две първи места допълниха постиженията на компанията от началото на този месец – златно отличие в категория „Киберсигурност“ и категория „Работодателска марка“ на годишните награди Компания на годината 2020, организирани от списание Business Lady.

По-рано през годината Paysafe попадна в класацията на Sunday Times HSBC топ 100, която на база продажби подрежда най-големите частни компании в Обединеното Кралство. В края на юни, класацията „Моите любими марки“ нареди Paysafe в топ 3 финтех компании за България. 

„Всички тези награди са признание за екипните усилия и ефективност, необходими за разработката, маркетинга и поддръжката на нашите продукти, както и за обслужването на клиентите ни по цял свят. Софтуерните инженери, продуктовите мениджъри, специалистите по клиентско обслужване или управление на риска, както и много други, имат огромен принос за успеха на една продуктова компания като нашата. Въпреки кризата с COVID-19 продължаваме да търсим нови служители за ключови позиции за бизнеса – експерти в софтуерната разработка; хора, владеещи различни езици, които да се ангажират с обслужването на крайните ни клиенти; специалисти във финансовата сфера.

Планираме и нова стажантска програма с фокус върху мобилните разработки, която ще стартира през септември. COVID-19 постави пред изпитание стабилността на технологичния сектор у нас, както и възможностите на компанията да функционира от разстояние, и сме доволни да наблюдаваме стабилен растеж и устойчивост в тези трудни за всички ни времена“, сподели Мирослав Божилов, управляващ директор в Paysafe България по повод отличията.

 През изминалата година увеличените обеми работа по основните функционалности на водещите дигитални портфейли на Paysafe – Skrill и NETELLER, затвърдиха офиса в София като стратегически важен за развитието на глобалния бизнес на Paysafe

Компанията увеличи значително продуктовите и софтуерните си екипи, както и тези, ангажирани с информационна сигурност за цялата ИТ инфраструктура, като в момента местният екип наброява 1200+ души – приблизително 1/3 от всички служители на компанията по света. В резултат, през 2019 г. в София отвори и втори офис на Paysafe – в модерната бизнес сграда Garitage Park, а от гледна точка на приходи, Paysafe отчете 23,7% ръст за годината.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини