fbpx
3 C
София

Persy достави MicroBlade система, съдържаща 28 независими сървъра

Най-четени

6U шасито на системата Persy Stinger поема 28 сървърни hot-swap модула с общо 112 изчислителни ядра.

Българската компания Persy, специализирана в предлагането на висококачествени сървърни системи, асемблира сървърна конфигурация, базирана на платформата MicroBlade на Supermicro, която включва 28 независими сървърни модула. Предимствата на тази платформа се крият в недостижимото съотношение изчислителна мощ/размер и значителното намаляване на броя интерфейсни, и захранващи кабели, които се използват. Така се постига над 50% по-голяма плътност на изчислителната мощ, когато става дума за стандартен 42U рак.

Използваните от Persy сървърни модули позволяват монтирането на процесори Intel Xeon E3-1200 v3/v4 или 4-то поколение Intel Core i3. Всеки от тях е снабден с четири гнезда за DDR3 памет, чийто обем може да достигне 32 GB (за всеки отделен модул). Налични са и по две гнезда за 3.5“ дискови устройства с интерфейс SATA3. Всеки от модулите притежава и двоен GbE контролер, както и IPMI 2.0 порт за наблюдение.

Оптимизирането на броя включени към системата кабели става възможно чрез комбиниране на окабеляването на отделните Blade модули на гърба на MicroBlade шасито. То може да включва два модула за управление, два суича за високоскоростна комуникация и до осем резервирани захранвания с мощност 1600W, и висока ефективност.

Системите Persy Stinger, използващи платформата MicroBlade, са изключително гъвкави и могат да бъдат използвани за редица приложения, сред които: облачни услуги, хостинг, доставка на съдържание, приложения за социални мрежи и др. Големият брой изчислителни ядра дава възможност за бързо създаване на една истинска многозадачна конфигурация, която да обслужва едновременни различен тип приложения. Всеки от сървърните модули може да работи независимо от останалите, което значително подобрява и общата надеждност на системата.

Като всички продукти с марката Stinger и тази конфигурация е преминала 72-часови натоварващи изпитания за надеждност и производителност, и се доставя със стандартна 3-годишна гаранция с опция за сервиз на място.

„Платформата MicroBlade предлага изключителен набор от ползи на клиентите ни – от високата производителност и уникалната гъвкавост по отношение на конфигурирането на отделните сървърни модули, до изключителните възможности за разширение. Клиентът може да закупи системата с по-малък първоначален брой модули и на съвсем достъпна цена, след което да я развие до пълна конфигурация с нарастването на обема работа, която тя трябва да поеме. Така инвестицията се разпределя във времето и клиентът плаща само толкова, колкото използва.“, каза Мартин Филев, Търговски директор в „Перси“ ООД. „Допълнително облекчение е намаляването на броя кабелни връзки, което спестява от цената за интеграция и свързване към съществуващата инфраструктура“, допълни той.

 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини