fbpx
2.2 C
София

През 2016 година се очакват смартфоните Surface с ОС Windows 10 Mobile и процесори Intel Atom

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Генералният директор на Microsoft Сатя Надела даде интервю за ZDNet и отговори на много въпроси, засягащи различните мобилни устройства на корпорацията. Надела обърна специално внимание на концепцията „Смартфонът като телефон“ и заяви, че тя е коренно невярна. По-правилно е да се развива концепцията „Смартфонът като компютър„. За Windows 10 Mobile вече е разработен режимът Continuum, с помощта на който някои смартфони се превръщат в работни места чрез включването на външни клавиатура и мишка. Но това засега е недостатъчно.

 

Надела намекна, че през 2016 година могат да се появят смартфони с бранд Surface, базирани на процесорите Intel X3, които ще разкрият много по-големи възможности и работното място в режим Continuum ще бъде по-пълноценно и продуктивно, понеже в този режим могат да се стартират много от класическите Win32 приложения. Благодарение универсалността на Windows 10 и технологиите на Intel е възможно да се създаде смартфон, който всъщност е истински компютър. Към него е достатъчно да се включат външен дисплей, клавиатура и компютърна мишка.

 

Навярно точно това е имал предвид CEO на Microsoft, когато каза, че корпорацията подготвя смартфони за бизнеса. Intel отдавна намекваше, че е напълно възможно създаването на подобни смартфони, които ще бъдат полезни за всички.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини