SES ASTRA призовава българските деца да покажат своя талант в петото издание на конкурса SES Astra Talant

0
19

Водещият сателитен оператор SES Astra стартира своя конкурс за детска рисунка SES Astra Talent. Петото издание на международната инициатива обхваща България, Чехия, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия, Словения и Сърбия и се осъществява съвместно с международната хуманитарна организация Лекари без граници.

Всички деца на възраст между 8 и 15 години могат да вземат участие като нарисуват поздравителни картички по случай 30-годишнината на SES Astra, в които да изобразят своите идеи за това как ще се развива технологията за сателитно излъчване през следващите 30 години.

Участниците в конкурса трябва да качат рисунките си на сайта на конкурса www.astratalent.eu. Крайният срок за подаване на творбите е 30 ноември 2015 г.

В края на състезанието експертно международно жури, съставено от именити художници, ще избере петте печеливши произведения на изкуството. Други четири рисунки ще бъдат отличени от широката публика посредством гласуване на сайта на конкурса. Всички победители ще получат големи награди, сред които таблети, мултимедийни плейъри и телескопи.

 „Децата са най-голямото богатство на нашата планета. Като насърчаваме и подкрепяме креативността в тях осигуряваме по-добро бъдеще за всички ни. Миналата година резултатите и участието надхвърлиха очакванията ни и се надяваме, че и този път отново ще бъде така. Желаем успех на всички участници“, сподели Урсула Марзек, маркетинг директор за Централна и Източна Европа на SES Astra.

„Ценим високо подкрепата на SES Astra, както и участието на децата в инициативата на ASTRA Talent. Провеждането на конкурса всяка година ни помага да повишим осведомеността на широката общественост за мисията ни и да подкрепим хората в нужда навсякъде по света“, казва Павел Грубер, генерален директор на Лекари без граници за Чехия.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари