VIVACOM с нов директор „Архитектура, планиране и изграждане на мрежата“

1
75
От месец май дирекция „Архитектура, планиране и изграждане на мрежата“ – част от Главна техническа дирекция във VIVACOM, е с нов директор – Владислав Димитров. Той има над 15-годишен опит в телекомуникациите

През 2007 г. става част от компанията като Старши инженер Оптимизация и планиране на мобилната мрежа и през годините преминава през различни длъжности като Регионален мениджър и Проектен ръководител. Работил е по ключови за компанията инициативи като трансформацията на мобилната мрежа и стандартизирането на вътрешните процеси спрямо най-добрите международни практики като ITIL и PMP. През последните години заема длъжност Старши мениджър Изграждане на мрежи.

Владислав Димитров е магистър, специалност Телекомуникации от Технически университет София.

Като директор „Архитектура, планиране и изграждане на мрежата“ Владислав Димитров ще отговаря за цялостното технологичното развитие на компанията. Основен фокус към момента са постоянното развитие на мобилния и фиксиран широколентов достъп до интернет и интерактивна телевизия, както и подготовката за въвеждането на най-новите комуникационни технологии- 5G, IoT и др., които ще са двигател за развитието на индустрията в следващите години. Той твърдо стои зад убеждението, че ключово за успеха на VIVACOM е прагматичният подход при еволюцията на мрежите. И същевременно като един от технологичните лидери на българския пазар компанията трябва да успява да предоставя максимална стойност на потребителите.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван Михайлов
Иван Михайлов

Хубаво би било, новия директор да обърне внимание на обхвата на мобилния интернет. Защото статистиката и картата с покритието, което Виваком предоставят на клиентите си, не отговаря на действителността. Когато съм се обаждал на телефоните за поддръжка, отговора е знаем за проблема, работи се по него… Така 1 година вече, резултата е нулев..