fbpx
7.9 C
София

Ashampoo Burning Studio – инсталация и конфигурация

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Ashampoo Burning Studio е качествен софтуер за запис на CD/DVD/BlueRay. Има богата функционалност, много приятен интерфейс, подходящ за неопитни потребители.
Чрез него имате възможност да създавате data, audio или DVD дискове, да записвате филми като Video DVD, Video CD (VCD) или Super Video CD (S-VCD), да правите CD/DVD образи, да зареждате и записвате project файлове, а също и да изтривате CD-RWs, DVD+RWs, DVD-RWs. Също така има вграден модул за рипване на дискове, възможност за автоматично нагласяне на почти всички опции и поддръжка на над 1700 записващи устройства. Поддържа Drag&Drop, както и други полезни функции.

Официална страница: www.ashampoo.com
Лиценз: Платен – $39.99
Ограничения: 30-дневен пробен период
Линк за изтегляне: Ashampoo Burning Studio
Български интерфейс: Да
Операционна система: Windows 2000/XP/Vista

Системни изисквания:

Операционна система:
Windows® 2000, Windows® XP, Windows Vista™
За потребители на Windows® 2000 се препоръчва Service Pack 2 или по-нов.
Като потребител на Windows® 2000, Windows® XP трябва да се логнете с пълни администраторски права.

Компютър:
На всеки компютър, който работи с някоя от по-горните операционни системи с приемлива скорост, графичен адаптер, минимална резолюция 800 x 600 and 16-bit High color, CD/DVD/BD-Writer.
За по-добра производителност: DirectX 9 capable GPU with hardware pixel shader v2.0.

Процесор:
1200 MHz (or higher) x86 CPU.

Оперативна памет и дисково място:
128 MB RAM, Hard Disk Space 50 MB, допълнително място за временни файлове (5 GB recommended).
За по-добра производителност: 512MB RAM или повече.

Софтуер:
Windows Media Player 9 или по-нова, DirectX 9.0c изисквана за GPU acceleration.

Инсталация:

Стартираме инсталатора и се показва стандартния прозорец.

Натискате Next (Напред). На втория прозорец се появява лицензионното споразумение. Избирате I accept the agreement и продължавате напред. Следващия прозорец ви посочва системните изисквания, които съм посочил малко по-нагоре. Пак давате Next. Задавате в коя директория да се инсталира и стигате до този прозорец.

От тук най-важната опция е Get free trial key – след приключване на инсталацията ви препраща на официалния сайт, където се регистрирате и получавате безплатния ключ, с който можете да я активирате за още 20 дена пробен период. По подразбиране е само 10 дена. След това следва самата инсталация, тя трае около 10-15секунди. За да завършите инсталацията натиснете върху Finish (Финал).

Бързо и лесно записване

Вместо да си губите времето да научите стотиците сложни функции вие само трябва да избирете задачата – например ”Burn Files”, ”Backup Files” ”Burn Movies” – и тогава програмата ще ви преведе през всички нужни стъпки.

Вие само посочвате формата, избирате файловете и записвате на вашия диск. Това наистина е лесно, но лесно не означава, че разполагате с по-малко възможности: по сложни настройки за записване са също на разположение на опитните потребители, които искат да избират определена файлова система или да използват буутващо изображение
Нови функции и подобрения

След големия успех на версия 6, сега разработчиците прибавят още екстри, с които да ни улеснят максимално. Ако сте ползвали предишните версии, вече знаете, че програмата залага на лесната и бърза работа в комбинация с приятен интерфейс. Някои от нововъведенията са, че вече ще може да си създавате Video DVD-та от различни формати, като програмата се грижи за конвертирането им, създаването на модифицирани копия и буутващи дискове вече също не са проблем.

Видео DVD-та

Превръщането на вашите видео файлове в DVD-та които могат да бъдат пускани на всеки DVD плейър никога не е било толкова лесно. Само избирате файловете, които искате да се на диска, избирате от навигационното меню формата и записвате. Поддържат се всички известни файлови формати (WMV, AVI, MPEG, ASF etc.), програмата ги преобразува автоматично.

Изграждането на DVD менюта е обикновено сложна и трудна работа. В Ashampoo Burning Studio вие само избирате вашия стил на менюто и програмата свършва цялата работа, създава менюто и навигационните елементи автоматично. Можете да избирате от няколко свежи анимирани или от стандартните стилове на менюто и предварително да прегледа всичко преди записването на вашия диск.

Трябва да имате на предвид, че тази функция изисква повече оперативна памет заради анимираните стилове на менюто.
Вие също можете да запишете стандартни DVD файлове (VIDEO_TS папки съдържащи .VOB, .IFO и .BUP файлове) – например правенето на резервно копие на DVD-та или да записвате DVD файлове направени със друга програма.

Понякога не сте ли искали да сложите повече видео на единично DVD? Ashampoo Burning Studio ви позволява да създавате DVD-та със много повече от стандартните 120 минути на видео – само добавете всички файлове, от които се нуждаете, програмата автоматично ще нагласи подходяща компресията и качествено кодиране.

Създаване на модифицирани копия и буутващи дискове

Сега можете да включите допълнителни файлове в копиран диск без да изграждате наново целия диск. Уникалната нова функция Modified Copy ви позволява да избирате различни файлове и папки, които ще бъдат поставени в копието когато записвате диска.
Вие също можете да промените копие и на буутващи дискове. Това прави много по-лесно да създавате актуализирани версии на буутващ инсталационен диск, защото вие нямата нужда да минавате през всичките стъпки нужни за създаването на такъв диск – всичко от което се нуждаете, включително буутващ имидж, е вече там.

Нови функции за опитни потребители

Опитните потребители сега могат да създадат техни собствени буутващи дискове с поставянето на буутващ имидж файл. В допълнение вие също можете да изберете файловата система, която искате да използвате за data диск и да я създадете директно.
Поддържаните опции за файлова система включват ISO 9660 levels 1 and 2, ISO 9660 Windows (Romeo), Joliet and UDF (1.02, 1.5, 2.50, 2.60).

Архивиране и възстановяване

Няколко главни подобрения са добавени към файла на резервното копие и функциите за възстановяване. Сега можете да определите точния размер на бекъп файла, който можете да използвате за multi-file backups – например ако иската да запазите архивните копия на хард диска си вместо да ги запишете директно. (Когато записвате CD, DVD или Blu-ray все още можете да разделите автоматично файловете на парчета за всеки един диск)

Копиране на Аудио CD

Функцията за рипване на аудио сега включва интегриран MP3 encoder, с който лесно можете да запишете директно в MP3, както и в WMA или WAV. Имената на албумите и песните се получават автоматично от базата данни в интернет, когато поставите аудио CD. Поставете отметки на желаните песни за копиране!

Описание на основните бутони и ленти в Ashampoo Burning Studio

Натисни върху бутона Add, за да вмъкнете файлове за твоя проект за CD/DVD. В диалоговия прозорец Browse може да търсите и да вмъквате във листата. Можете също да използвате Drag&Drop, за да добавите файлове и папки директно от Windows Explorer или Total Commander в проекта.

Натиснете върху бутона New Folder, за да създадете нова папка.

За да премахнете файл използвай бутона Remove

За да преименувате файл използвайте бутона Rename.

За да отворите файл просто натиснете Open. Файлът ще се отвори със съответната програма.

Използвайте бутона от дясно на падащото меню, за да се върнете една папка назад. Бутонът е неактивен когато няма накъде да се връщате.

От тук може да зададете името на CD, DVD или Blu-ray диск. То не може да е по-дълго от 16 символа.

Съобразно броя и размера на файловете в проекта, пресмята и Ви показва приблизително колко свободно място остава на диска.

Цветовете на тази лента варират от тъмно синьо до светло синьо. Ако проекта ти не е способен да се събере на диска ще промени цвета си на червено.

В зависимост от поставената медия Ashampoo Burning Studio автоматично показва на какъв диск може избраните файлове да се съберат.

Цветовете на тази лента показват възможното качество на видеото. Прекалено много или големи видео филми на един диск могат да се отразят отрицателно на качеството на звука и картината. С добавяне и премахване на файлове вие можете да настроите вашия проект и да коригирате качеството.

Натиснете Next>, за да преминете към настройките за записване

Натиснете , за да се върнете в началния прозорец на Ashampoo Burning Studio.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Предишна новина
Следваща новина
Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини