fbpx
27.9 C
София

Dreamweaver: Използване на таблици

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

В изработването на уеб страници, един много важен елемент са таблиците. Повечето уеб разработчици ги използват много често, защото те са доста практични и полезни. Таблиците са изградени от редове и колони, а те от своя страна от клетки. В самите клетки можете да поставяте различни обекти, текст Flash анимации и др. Dreamweaver е направил изработването на таблици да става само с няколко кликания. Ето как и от къде можете да създадете таблица по ваш вкус:

1) От падащото меню Insert изберете Table, след което ще видите диалоговият прозорец за настройки на таблицата, който изглежда така:

1) Брой на редовете
2) Брой на колоните
3) Задайте ширина на таблицата
4) Разстояние между отделните клетки в таблицата
5) Вид на таблицата
6) Заглавие на таблицата
7) Натиснете ОК за да се върнете към работното поле
***пример ***

Dreamweaver е снабден с много мощен текстов едитор, който автоматизира писането на код и оцветява синтаксиса му в различни цветове. Едиторът можете да пуснете от тук:

А ето и как изглежда:


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Предишна новина
Следваща новина

Нови ревюта

Подобни новини