Balabolka 2.14.0.674 Final

2
5649

Balabolka е програма за Text-To-Speech (TTS). Всички инсталирани в системата ви компютърни гласове могат да се използват от Balabolka. Екранният текст може да бъде съхранен като WAV, MP3, OGG или WMA файл.

Програмата може да чете съдържанието на клипборда, да отваря DOC, RTF, PDF, ODT, FB2 и HTML файлове, може да се персонализират цвета на фона и шрифта, може да се контролира четенето от областта за уведомяване (system tray) или чрез глобалните горещи клавиши.

Balabolka използва различни версии на Microsoft Speech API (SAPI); възможно е да се променят параметрите на гласа, включително скоростта и височината. Потребителят може да прилага специален списък със замествания, за да се подобри качеството на артикулацията на гласа. Тази функция е полезна, когато искате да промените произношението на думите. Правилата за корекцията на произношението използват синтаксиса на VBScript.

А в тази и тази статии (на сайта www.bezmishka.org) е описано по-подробно как се работи с Balabolka за потребители, използващи екранни четци като JAWS for Windows, NVDA, Window-Eyes и др. Лиценз: Безплатен (Freeware).

Промени в Balabolka 2.14.0.674 Final:

+ Small improvements.
– Fixed the text extracting for EML files.

Официална страница
Изтегли: Balabolka 2.14.0.674 Final (10.59 MB)
Изтегли: Balabolka 2.14.0.674 Final Portable (10.30 MB)

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
babagusiживко Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
живко
живко

някой има ли идея как се пуска програмата на български? в статията има линк към друг сайт който е изтекъл преди доста време.

babagusi
babagusi

За четене на български е необходимо инсталирането на SpeechLab 2.0, за да се добави Gergana като език за четене