VoodooShield 7.44

4
3240

VoodooShield е програма за проактивна защита от вируси и мрежови атаки, която вече се предлага безплатно. VoodooShield работи на принципа на „бял списък“ и блокира стартирането на всякакви програми и процеси, с изключение на включените в белия списък приложения.

Ако VoodooShield е блокирала даден файл, на потребителя се дава възможност да го изпрати за анализ на VirusTotal, където може да бъде проверен с помощта на около  40 антивирусни скенера, работещи чрез „черен списък“. Този подход изиска по-малко компютърни ресурси, понеже не се налага непрекъснатото блокиране на над 15000 вирусни зарази и вредители. Методът използван в VoodooShield всъщност е измислен от Microsoft и прилича на технологията за блокиране, използвана при UAC – блокират се всякакви процеси, още преди да са създадени, а след това програмата или потребителят решават, дали породеният процес да бъде стартиран.

VirusTotal преминава през своеобразен процес на обучение, след което се извършва заснемане на текущото състояние на ОС и стартираните процеси. Файловете и процесите, които не са включени при заснемането, се блокират и на потребителя се дава избор за стартиране. Лиценз: Платен (Shareware).

Официална страница
Изтегли: VoodooShield 7.44 (23.0 MB)


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари