VoodooShield 6.40

4
1854

VoodooShield е програма за проактивна защита от вируси и мрежови атаки, която вече се предлага безплатно. VoodooShield работи на принципа на „бял списък“ и блокира стартирането на всякакви програми и процеси, с изключение на включените в белия списък приложения.

Ако VoodooShield е блокирала даден файл, на потребителя се дава възможност да го изпрати за анализ на VirusTotal, където може да бъде проверен с помощта на около  40 антивирусни скенера, работещи чрез „черен списък“. Този подход изиска по-малко компютърни ресурси, понеже не се налага непрекъснатото блокиране на над 15000 вирусни зарази и вредители. Методът използван в VoodooShield всъщност е измислен от Microsoft и прилича на технологията за блокиране, използвана при UAC – блокират се всякакви процеси, още преди да са създадени, а след това програмата или потребителят решават, дали породеният процес да бъде стартиран.

VirusTotal преминава през своеобразен процес на обучение, след което се извършва заснемане на текущото състояние на ОС и стартираните процеси. Файловете и процесите, които не са включени при заснемането, се блокират и на потребителя се дава избор за стартиране. Лиценз: Безплатен (Freeware).

Официална страница
Изтегли: VoodooShield 6.40 (30.6 MB)

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари