Incomedia е италианска софтуерна компания, предлагаща съвременни технически решения за интернет и мобилните устройства, както за обикновените потребители, така и за деловата и професионалната сфера.

Софтуерът на Incomedia дава възможност за офлайн изграждане на мощни съвременни сайтове. WebSite X5 е лидер на пазара за софтуерни инструменти за изграждане на най-съвременни уеб-сайтове. WebSite X5 Professional е най-добрият избор, когато са необходими най-новите функции в корпоративния сайт или онлайн магазин. Достатъчно е само инсталирането на програмата и сте на няколко стъпки от един чудесен, функционален и SEO приятелски уеб-сайт.

WebSite X5 генерира HTML5 и CSS2.1 или CSS3 уеб-страници и дава пълен контрол за решаване на всички проблеми относно съвместимостта на уеб-кода с различните браузъри.

Ето някои от по-характерните възможности предлагани от WebSite X5:

 • Онлайн магазини с възможност за работа с банкови карти
 • Видео и фото галерии
 • Вградена търсачка
 • Блогове
 • Многонационална поддръжка на уеб-сайтовете

В програмните пакети са включени огромен брой теми, шаблони на сайтове, изображения, генератори на менюта, шрифтове, бутони и още много други, така че не е необходимо да търсите материали на друго място, докато изграждате уеб-сайта си. WebSite X5 е един софтуерен конструктор с множество най-нови функции и на практика безкрайни възможности, независимо дали ще създавате онлайн портфолио, уеб-сайт на компанията или гигантски портал за електронна търговия.

Да разгледаме първите стъпки при създаването на уеб-сайт с помощта на WebSite X5 Professional

След въвеждането на лицензния ключ е достатъчно да се натисне бутона Start в горния десен ъгъл на интерфейса на WebSite X5.

Веднага се появява екранът за избор на проект. Може да създавате нов проект или да продължите предишната си работа. Когато сте готови, натиснете Next.

Ще влезете в центъра за управление.

Левият страничен панел е сърцето и душата на WebSite X5 Professional. Той показва 5-те важни стъпки за изграждането на уеб-сайта.

1. Настройки

Тази опция дава достъп до основните настройки на уеб-сайта. Тук се описват името на сайта, автора, категорията, URL, описанието, езика, иконката и изображението.

Чрез разширените настройки е възможно добавянето на блогове, RSS емисии, мобилни приложения, реклами, управление на достъпа, колички за пазаруване, управление статистиките на сайта, SEO и необходимите кодове. След тази стъпка започва процесът по изграждане на сайта.

2. Шаблони

В този раздел се работи с образци и шаблони

Избор

Възможно е избирането на готов шаблон от WebSite X5, съществуващ шаблон от вашата лична колекция, както и изграждане на шаблон от нулата

Предлага се избор между над 500 готови шаблона. Графичните шаблони са много подходящи за начинаещите уеб-дизайнери, като е възможно тяхното сортиране по категории, дизайн, бизнес и други.

Персонализиране

Редактирането на шаблона е много лесно. Дадени са възможности за промяна на разделителната способност, за избор на перфектните резолюции за мобилни телефони, таблети и LCD дисплеи. Възможна е промяната на структурата на шаблона.

3. Карта на сайта

Приложението WebSite X5 е отличен съветник за организиране и картографиране на сайта. След добавянето на няколко страници и елементи, WebSite X5 автоматично актуализира индекса с навигационното меню и извършва SEO на проекта.

Карата показва йерархията на уеб-сайта. Десният панел при тази стъпка има удобни опции за добавяне на нови нива и страници. Възможно е преименуването на нива и страници с цел по-добра навигация в сайта.

Страници

WebSite X5 разполага с революционен визуален редактор за проектиране на уникални страници за уеб-сайта. Само чрез Drag&Drop е възможно добавянето на изображения, текст, анимация, видео и галерии. Възможно е добавянето на полета за търсене, формуляри за електронна поща и други. Най-новата версия дава лесен избор на SEO H1, H2 и H6 маркери.

Редакторът разполага с интерактивна мрежа за много удобното разполагане на текстови обекти, аудио, видео, анимации, продуктови каталози и опции за динамично съдържания.

Текстовият обект може да бъде редактиран чрез клик върху него, след което става възможно добавянето и промяната на текста, смяната на шрифта, цвета и т.н. По подобен начин се работи и с другите обекти, които не са текст. Възможно е завъртане, изрязване и други подобни операции с обектите.

Анализ и експорт

WebSite X5 предлага отлични възможности за анализ и експорт на създадения уеб-сайт. Готовият сайт може да бъде експортиран чрез вградения FTP енджин. Пакетът се продава с включен 12-месечен хостинг, за да сте сигурни че имате домейн в уеб-пространството. Предлага се функция за анализ, която може да разкрие, че липсва нещо важно, преди уеб-сайтът да се появи онлайн.

Възможно е експортирането на диск и по този начин се създава копие на сайта върху CD, DVD и USB устройства. Проектът може да бъде конвертиран в .IWZIP файл и импортиран на друг компютър.


 

WebSite X5 v14

WebSite X5 version 14 е цялостна програма за десктоп компютър за изграждането на съвременни уеб-сайтове, онлайн магазини и блогове, предлагаща пълна свобода на творчеството. Incomedia подчертава, че продуктът се закупува само веднъж и не е необходимо плащането на какъвто и да е абонамент или такси, както се практикува в някои други софтуерни решения.

WebSite X5 включва голямо количество функции и инструменти за създаването на уеб-сайтове за десктоп компютри и мобилни устройства без програмиране – само с помощта на Drag & Drop и шаблоните и обектите, включени в програмния пакет. Възможно е създаването на онлайн магазини с уникален дизайн, а оптимизацията за интернет търсачките осигурява видимост в Глобалната мрежа.

WebSite X5 v14 дава възможност за изграждането на сайтове и интернет магазини, както за обикновените потребители, така и за цели компании. С вградения конструктор не са необходими навици и умения по програмиране. Не се налага писането на нито един ред код; не е необходима помощта на специалисти. Един лиценз позволява да се работи на два компютъра, а в сравнение с други подобни приложения, разходите по използването на WebSite X5 са с 60% по-малко в рамките на една година.

Пакетът WebSite X5 Start 14 може да бъде изтеглен оттук
Цена: 19,99 евро
Минимални системни изисквания: Windows 7 SP1, 8, 10, 2 GB RAM, дисплей с резолюция 1024х600 пиксела

 

WebSite X5 Evolution 14

WebSite X5 Evolution 14 се счита за една от най-популярните програми за създаване на уеб-сайтове и интернет магазини с вграден Drag & Drop конструктор и шаблони на сайтове.

WebSite X5 Evolution 14 предлага изграждането на:

 • Неограничен брой сайтове и страници
 • Интернет магазин
 • Вграден блог
 • 500 шаблона с възможност за настройка
 • 900 000 безплатни изображения
 • Сайтове за мобилни устройства
 • Оптимизация за търсачките и статистика
 • Конфиденциалност и безопасност
 • FTP клиент за публикуване в интернет
 • 1 лиценазия за 2 PC
 • Хостинг и домейнно име безплатно за една година

Пакетът WebSite X5 Evolution може да бъде изтеглен оттук
Цена: 69,99 евро
Минимални системни изисквания: Windows 7 SP1, 8, 10, 2 GB RAM, дисплей с резолюция 1024х600 пиксела
Съвместимост: Server Windows, Linux, Unix PHP 5.x, MySQL (само за някои функции)

 

WebSite X5 Professional

WebSite X5 Professional е професионалната версия на програмния пакет, предлагаща усъвършенствани инструменти за развитие на онлайн бизнеса – продажба на физически и цифрови стоки, управлявани от едно място.

WebSite X5 Professional предлага:

 • Неограничен брой сайтове и страници както за десктоп компютри, така и за мобилни устройства
 • Професионална електронна комерсия
 • Блог, отзиви и поддръжката на RSS
 • Мобилното приложение WebSite X5 Manager
 • Мобилното приложение FeedReady
 • Зона с ограничен достъп
 • Интеграция с бази данни данни
 • SEO оптимизация
 • Резервно копиране и други

Пакетът WebSite X5 Professional може да бъде изтеглен оттук
Цена: 199 евро

 

Incomedia предлага на всички желаещи да се запознаят с новия софтуер. Пробната версия има ограничения до 10 уеб-страници в сайт, 25 шаблона за сайтове, не е възможно публикуването.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!