Акциите на Apple падат, но Уорън Бъфет продължава да ги купува

6
1198
Въпреки отрицателните прогнози на аналитиците и слабите продажби на новите iPhone, легендарният инвеститор Уорън Бъфет продължава да купува акциите на Apple. Според данните на Комисията за ценни книжа и борси той е закупил 522 802 акции на Apple през третото тримесечие на 2018 година.

На 15 ноември SEC съобщи, че към края на месец септември Berkshire Hathaway притежава 252 478 779 акции AAPL.

Инвестициите на Berkshire Hathaway съвсем ясно показват увереността на Бъфет в технологичния гигант, въпреки опасенията на аналитиците, че продажбите на iPhone – най-важният продукт на Apple, са достигнали пиковата точка и започват да падат.

По време на своя тримесечен финансов отчет Apple заяви пред инвеститорите, че повече няма да съобщава броя на продадените iPhone, iPad и Mac. Тази стъпка породи предположения, че по този начин Apple се опитва да скрие броя на продадените смартфони, понеже продажбите са престанали да растат.

Данните за броя продадени iPhone към днешен ден не е толкова актуален, колкото бе в миналото“ – каза финансовият директор на Apple Лука Маестри.

По всичко личи, че Бъфет е съгласен с мнението на Маестри и обясни, защо е изгодно да се инвестира в Apple.

Аз не се концентрирам върху продажбите на iPhone през следващото тримесечие или следващата година. Няма значение, че Apple няма да обявява точния брой на продадените смартфони. Стотици милиони хора използват тези устройства в своето ежедневие и това е най-ценното имущество в света“ – заяви Бъфет.

През 2016 година Berkshire закупи акции на Apple за $1 милиард. Сега империята на Бъфет е третият по големина акционер на Apple с около 5% дял от компанията.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
TNTSatyr73ЕврейнПалуестиниецПоследния самурай Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Mimka
Mimka

„Стотици милиони хора използват тези устройства в своето ежедневие и това е най-ценното имущество в света“ – колко точно е отговорил.

Последния самурай
Последния самурай

Очевидно ще си ги носи „оттатък“ … и за това не е много в час какво я чака ябълката….

Палуестиниец
Палуестиниец

Иска ми се да паднат доста акциите на ейпълката.
Вече е достигната точката на насищане с телефоните.

Еврейн
Еврейн

Искати се ама нямаааа

Satyr73
Satyr73

Само хейтъри тук бе..!!!

TNT
TNT

ябълката гние