Американските политици се притесняват не само от присъствието на Huawei в техните мрежи, но и в съседните им страни. Сенаторите Марк Уорнър и Марко Рубио изпратиха официално писмо до канадския премиер Джъстин Трюдо с искане да „преосмисли“ участието на Huawei в плановете за 5G мрежи в страната. Има „очевидни доказателства“, че нито една китайска компания не е напълно свободна от правителствено влияние, твърдят двамата.

Тяхното опасение е, че допускането на Huawei в Канада може да застраши не само нейната сигурност, но и да даде поглед на Пекин към тайните операции на нейните съюзници САЩ, Великобритания, Австралия и Нова Зеландия.

За да подкрепят твърдението си, сенаторите посочват, че Австралия вече забрани 5G технологията на Huawei, а Великобритания излезе с анализ за слабостите в инженерната дейност на Huawei, които могат да бъдат експлоатирани.

Накрая, Уорнър и Рубио говорят и за икономически проблеми в случай, че Канада реши да ползва услугите на Huawei. Американските и канадските оператори често ползват еднакво оборудване и ако Huawei навлезе в Канада, това „сериозно ще застраши“ тази хармония и ще забави въвеждането на 5G мрежите.

Канадското правителство официално не е отговорило на писмото, но няма вероятност то да се поддаде лесно на натиска. В страната засега не съществува подобна стигма срещу компанията и нейните продукти се продават свободно.

21
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
13 Отговори на коментарите
12 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Станислав
Станислав

Всяка компания, която има реалния шанс да подбие пазара на Apple би била лоша според САЩ.

Истината в очите
Истината в очите

Не е вярно шаоми има големи позиции да не говорим, че самсунг е с много повече влияние, но не са забранени в сащ нали замислете се и не говорете глупости това го повтаряте от край време причината е друга лъжливия маркетинг, който хуауей налага сред потребителите на кратко те подлъгват хората с гръмки приказки и заглавия искуствен интелект това онова, а това го има и в другите флагшипове най голямата им грешка беше мащабното рекламиране на камерата на п20 про, която не може да снима 4к60 и няма оптична стабилизация на 1080п60 това е абсолютно недопустимо и подлъгващо потребителите

Пламен
Пламен

Самсунг не е китайска компания!

Истината в очите
Истината в очите

Пламене какво си мислиш, че не знам ли просто дадох пример за продукт от друга държава всичките сте едни смотани тук такива забележки правят децата от 1, 2 клас

0.0
0.0

Щерьо ,
сяоми !

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Значи според този титан на мисълта, САЩ са много загрижени за потребителите в Канада и причината да искат канадците да не работят с Huawei е че китайците лъжат колко добри били телефоните им. Те не искат канадците да се разочароват от липсата на 4К с 60 кадъра при P20 Pro и се опитват да спрат сделките между две чужди държави и компании.

pecata
pecata

Станиславе, Епъл от кога доставя мрежово оборудване?
Никога не съм я разбирал тази омраза и фенбойщина към даден продукт или компания.
Всеки ползва това, което прецени, че отговаря на нуждите му.

Хуавей отдавна не са евтини. Виж им цените на флагаманите.

Мирослав
Мирослав

Китай излязоха по голяма демокрация от САЩ. В Китай се продават iPhone-и, а в САЩ изборно Huawei и HTC! ??

Мирослав
Мирослав

Да отбележа, че това е пряка намеса във вътрешните работи на суверенна държава!

Тръмп се изсмя в очите на Трюдо, сега разни хора взели да искат…

Пламен
Пламен

Голяма икономическа война са повели срещу Китай американците. Чак се намесват във вътрешните работи на Канада за да не купуват китайски продукти и там. За едни може, а за други не може. Добре, че беше Сноудън да ни просвети как слушат янките. Дори Меркел следяха, а кой знае какво правителствено влияние имат и в другите американски компании и как следят всички останали с умишлени бъгове.

Истината в очите
Истината в очите

Разбрахме, че мразиш САЩ страната, която ти е дала много неща смешник

Fake News
Fake News

Само ми е интересно какви толкова неща ти е дала на теб. Явно само на теб ти е дала, защото другите не са разбрали. 😀

Trial
Trial

Момчето, ти ако обичах тези, дето те слушат и слухтят, лично твой проблем си е това. 😉

stand up
stand up

Сащ повече са взели от целия свят от колкото са дали на него.

Tech Maniac
Tech Maniac

абе тия нямат ли си друга работа, че са взели да се бъркат в икономиката на друга държава (която не е по-зле от тях този път)!?
Ебаси наглите американци!

Атанас
Атанас

„Има „очевидни доказателства“, че нито една китайска компания не е напълно свободна от правителствено влияние“
А е ясно на всички, че нито една технологична компания в САЩ не е извън правителствено влияние, и съдейства да се подслушват всички в Америка и чужбина, вкл. промишлен шпионаж. Д****ба и наглите боклуци, д**ба.

0.0
0.0

IPO -то на Сяоми разочарова пазарите При откриването на търговията акциите на Сяоми се котираха за 2,11 д. спрямо цената от 2,17 д. при ППП Китайският производител на смартфони и технологичен гигант Сяоми (Xiaomi) дебютира днес на фондовата борса в Хонконг след разочароващо първично публично предлагане (ППП), предадоха ДПА и Асошиейтед прес. Компанията се надяваше да събере 10 млрд. д. при излизането си на пазара, което трябваше да е най-голямото ППП от четири години. Вместо това обаче е набрала едва 4,72 млрд. долара, според в. „Саут Чайна морнинг пост“. При откриването на търговията акциите на Сяоми се котираха за 2,11… Виж още »

0.0
0.0

Xiaomi Corp
HKG: 1810

12,48 HKD −0,58 (4,44%)

15.10, 16:08 ч. Гринуич+8

от 2hk$ та на 12hk$

Мeтоди Даmяноf
Мeтоди Даmяноf

Оказа се, че комунистически Китай е по-демократичен от изчадията в сащ! Т.е. в сащ има диктатура и няма никаква демокрация!

0.0
0.0

уса е социализъм(купони за храна)

водките са капиталзъм(олигарсите изнасят към швейцаря)

китай е технокрация(произвежда електрониката на света)

stand up
stand up

В САЩ са под корпоративна диктатура и не знам защо повечето хора се залъгват че Китай са били комунисти /сигурно заради червеното знаме и звездите в него/ , но е факт че по-голяма полицейска държава и контролирана от САЩ няма.