Бъдещите обновявания на Android ще можем да пробваме без пълно инсталиране

0
2088

Една от ключовите възможности на мобилната операционна система Android е функцията Project Mainline, която дава възможност обновяванията за Android да се вземат директно от магазина за приложения Google Play. Оказа се, че това е само една от възможностите на тази многообещаваща инициатива на Google.

Project Mainline дава възможност обновяванията на Android да бъдат тествани без нейното пълно инсталиране. Тази функция ще се окаже особено полезна за администраторите, които работят с голям брой мобилни устройства и искат да бъдат сигурни в безопасността на данните след прехода към следващата версия на Android. Освен това, Project Mainline със сигурност ще заинтересува и ОЕМ производителите, понеже ще им даде възможност предварително да тестват обновяванията.

Идеята е следната: при използването на Project Mainline, в постоянната памет на мобилното устройство се създава виртуален раздел, на който се инсталира новата версия на операционната система. След това потребителят може да пробва новите функции и да изследва обновяването. В този режим няма да са достъпни всички възможности на ъпдейта, но ще бъдат включени всички основни компоненти. Ако новата версия на Android не бъде харесана, потребителят ще може да изтрие този раздел на флаш диска и да премахне ъпдейта. А ако бъде харесана – тя може да бъде инсталирана по традиционния начин.

Засега Project Mainline е на етап ранни тестове и се очаква да бъде въведен след излизането на Android 11 следващата година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари