Бъдещите iPhone може да имат здрави и дълготрайни гъвкави дисплеи

1
415

Днес едва ли някой би се учудил на сгъваем смартфон с гъвкав екран, но всички тези нови мобилни устройства имат един и същ масов проблем. Това е крехкото покритие на гъвкавия дисплей, в което в началото се образува гънка, а след това и цепнатини на мястото на сгъването. Но сега Apple подаде заявка за нов патент към Бюрото за патенти и търговски марки на САЩ, който описва как може да бъде избегнат този проблем.

Новият патент е усъвършенствана версия на предишен патент, получен преди около една година, описващ твърдо и издръжливо на разкъсване защитно покритие, което може да се използва в сгъваемите смартфони с гъвкави дисплеи. По-конкретно, Apple описва специален защитен слой, който според корпорацията от Купертино, ще може да се пребори с микро цепнатините, които се образуват на мястото на сгъване на дисплея.

В новия патент се описва специално полимерно покритие, което се нанася върху повърхността на гъвкавия екран и е съставено от наночастици на различни метали, и което изпълнява както защитна, така и възстановяваща роля. Идеята е, че този слой автоматично запълва появяващите се при използването на сгъваемия смартфон малки цени в стъклото на дисплея и по този начин не се позволява тези малки пукнатини да се превърнат в една голяма цепнатина.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари