Вече можете да стартирате Android приложения от вашия смартфон в Windows

3
5337

ОС Windows предлага огромно разнообразие от професионални и развлекателни програми за инсталиране, но популярността на смартфоните е причина за разработката на преживявания единствено за тях. Благодарение на колаборацията между Samsung и Microsoft обаче вече почти всяко Android приложение е достъпно и в средата на Windows 10.

Можете да отваряте приложенията от своя смартфон на екрана на компютъра, да закачате любими приложения на лентата на задачите и стартовото меню и да навигирате из тях с обикновена мишка и клавиатура. Това, от което се нуждаете, е Your Phone приложението инсталирано на двете устройства и обща Wi-Fi мрежа.

Разбира се, има и някои уловки. За момента единствено устройствата на Samsung се поддържат, и то издадени в последните една-две години (тоест с наличен Android 9). В списъка с поддържани телефони влизат устройства от минимум Samsung Galaxy A30s до Note20, включително Galaxy Fold и Z Flip. От друга страна вашият Windows 10 компютър трябва да бъде обновен до големия пролетен ъпдейт за месец май 2019 и да е инсталирал нсй-новата версия на YourPhone. Софтуерът използва Cast технологията за предаване на съдържание от дисплея на вашето устройство. Това означава, че не можете да отваряте повече от едно приложение (но може да се опитате да отворите две чрез Multitasking механизма). Това, което Your Phone може да прави допълнително, е да индексира и работи със списъци на приложенията на вашия мобилен телефон и от тях да отваря конкретни приложения. Софтуерът не се изпълнява директно на вашия компютър.

Когато работите с мишка, трябва да имате предвид начина на навигиране. Клик с левия бутон на мишката е еквивалентен на докосване с пръст, но с десния бутон системата ви връща една страница назад. Натискането и задържането на левия бутон изкарва контекстно меню, а при движение се избира текст и съдържание. Със средния бутон се „плъзгате“ из страниците. Имайте предвид обаче, че не всяко приложение или игра е съвместимо с клавиатура и мишка. Някои от тях даже не позволяват безжичното предаване на съдържание. Използването на тъчскрийн при Windows компютрите или графичните таблети не е предвидено и следователно може да се окаже ненадеждно.

Предвид начина на работа на YourPhone App на Microsoft, са напълно разбираеми наложените ограничения. От друга страна това е единственият начин да използвате всички възможности на Instagram и TikTok от вашия персонален компютър. Междувременно останалите потребители с други смартфони също се радват на тясна връзка между мобилните им устройства и Windows РС. Можете да отваряте и изтегляте своите изображения и снимки, да преглеждате известия, да си пускате музика и дори да звъните и приемате разговори. За това не е необходимо да притежавате Samsung устройство.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари