Виетнамският производител на смартфони Vingroup излиза на пазара

0
996

Започвайки с автомобили преди два месеца, китайският конгломерат реши да не ограничава дотук своя технологичен бизнес. Vingroup е голяма група компании, които преди това се занимаваше с недвижимост и разкриването на търговски площадки, а сега реши да стане конкурент на Xiaomi, Samsung, Apple и другите глобални брандове в тази област. Виетнамските мобилни устройства ще се продават под търговската марка Vsmart.

Първите четири модела на смартфоните Vsmart се произвеждат в завода на северния град Хайфонг. Заводът разполага с поточни линии, способни да произвеждат по 5 милиона телефони годишно. Предвижда се модернизация за увеличаване на производството.

Смартфоните на Vsmart вече се продават. Те се базират на чиповете Qualcomm Snapdragon 435, 430 и 660 и работят под управлението на операционната система Android. Цената на тези устройства варира от 3,39 до 6,59 милиона донга или от $145,57 до $289,99.

Vsmart възнамерява да продава своите смартфони и друга електроника във всички континенти, но счита Европа за един от основните пазари. В Испания Vsmart притежава 51% от акциите на местната BQ. Конгломератът Vingroup вече започна да изчиства своя вътрешен пазар от смартфоните на Samsung и Apple. Виетнамският пазар има около 95 милиона потребители.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за