fbpx
4.6 C
София

Китайската система за социален рейтинг ще наказва своеволните учени

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

За да не допуска научно своеволие – неправомерни научни действия, които могат да предизвикат отрицателен етичен резонанс в обществото, китайското правителство разширява своята твърде противоречива система за социален рейтинг. От началото на следващата година в китайската система за социална рейтинг ще бъдат включени нарушенията, извършвани от учени.

Този план може сериозно да изплаши китайските учени, но едновременно с това ще намали вероятността за злоупотреба с научните пълномощия. „Китайските учени, които извършват научни престъпления ще бъдат лишавани от възможността за получаването на банков кредит, да създават собствени компании и нямат да имат право на държавна работа“ – съобщи Nature News.

По всичко личи, че това е реакция на потресаващия експеримент на китайския учен Хе Чжянкуи. Той заяви пред целия свят, че е използвал технологията CRISPR/Cas9 за модификация на гените на човешки ембриони. При този експеримент се родиха близнаци, но особеното е, че китайският учен е вършил всичко това тайно, без да използва официалните медицински канали на Китай. Правителството спря проекта на Хе и започна разследване. Самият учен изчезна някъде.

Китайската система за социален рейтинг бе стартирана през 2013 година и вече обхваща голяма част от населението.

Абонирай се
Извести ме за
guest
23 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
wow
wow
2 години

Black Mirror ?
Някой ?

sesu
sesu
Отговор на  wow
2 години

social security number card ! A достъпа до услуги те изключва чрез credit score Credit scoring is not limited to banks. Other organizations, such as mobile phone companies, insurance companies, landlords, and government departments employ the same techniques. Digital finance companies such as online lenders also use alternative data sources to calculate the creditworthiness of borrowers. Oт 2019 гoдинa БHБ щe oпpeдeля ĸoлĸo гoлям зaeм мoгaт дa тeглят ĸpeдитoпoлyчaтeлитe – потвърдиха Маркс : отлкова лоши кредити че ецб нацинализира всички банки и въведе ИИ(за всеки човек има досие и програма ще казва какво ще му отпускат клоновете на ецб нарчени… Виж още »

sesu
sesu
Отговор на  sesu
2 години

Фалшива новина – китаец във fb младият господар на парите и 770$ ламборджини и искал помага на бедните с 770$ От небето падаха пари вчера в един от популярните квартали на Хонконг, но инициаторът – млад специалист по криптовалути, който искал да помогне на бедните, днес беше арестуван, предаде Франс прес, на която се позова БТА. Минувачи успяха вчера да заснемат с телефоните си как от покрива на една сграда хвърчат банкноти чак до улицата, където хората се опитват да ги уловят. Сцената беше предавана пряко от младежа, който има страница за криптовалути във Фейсбук, и който искал да се… Виж още »

AxOx
AxOx
2 години

А в другите страни се наказва от полицията и учените отиват директно в затвора. Наскоро имаше китайски доктор който незаконно е променил в човек ДНК-то. Забраната е международна и в много страни този учен щеше да е в затвора доживот. Таа тук информацията подвежда. Китай досега доказват, че са добри. Нищо не показва негативна страна. Като в САЩ има свобода, защо хората не искат да живеят в Детройт? Като в САЩ има свобода, защо хората не могат да ходят голи. Като има свободни държави, защо не можеш да задържиш къщата си, ако не си платиш осигуровката и таксите? Като има… Виж още »

sesu
sesu
Отговор на  AxOx
2 години

Д-р е поредният измамник .

Едвам чете от текст на АНГЛИЙСКИ написан под камерата – не знае английски обаче оперира с ножа под микроскопа ??

Няма да се похвали на китайски а тарси балами в youtube ?? видеoто вече го няма в youtube

Разказа че едното се излекувало другото не останалите 6 двойки близнаци незнае кво е станало ?? Китайчето отказал да поликува даните ??Измама

Резал/заменял само части от днк а то така не става – шведите казаха заменените части в днк почват веднага да се израждат значи вървят в строга последовяаленост ама каква ?

AxOx
AxOx
Отговор на  sesu
2 години

sesu е бот – българският не е добър (все едно робот го казва) и коментарите са много странни.

sesu
sesu
Отговор на  AxOx
2 години

Че аз български уча от интерент и никога не ми е стъпвал кракът в bg.

Но в bg има много фантазиори и последстви от това много понзита за изследване.

sesu
sesu
Отговор на  AxOx
2 години

Дори няма новини между провинциите, камо ли да знаеш какво става навън.

Че кой го интересува какво правят белите мечки по леда ?

От преди 2000г е известно -Хляб и зрелища
луканка/ракия и в биг брадър развяват цици !

AxOx
AxOx
Отговор на  sesu
2 години

2 секунди след коментар, „sesu“ отговаря – ето доказателство, че е машина.

sesu
sesu
Отговор на  AxOx
2 години

Аз искам да има камери по-улиците и по входовете, защото криминалните типове ще се замислят два пъти преди да ме оберат.

Слага си маската и въобще не му пука – клептоманията е болест и да има кинти пак пипа .

Арабите след 3000г опти са намерили решение – обесваш един и го оставаш 15 дни да виси да го виждат следващите крадци.

AxOx
AxOx
Отговор на  sesu
2 години

Моля Калдата да обърне внимание на ботовете – вече на почти всяка статия има такива коментари, явно Гугъл защитата не върви.

sesu
sesu
Отговор на  AxOx
2 години

Гугъл защитата ВЕЧЕ се казва Щериян и е желязна !

тъй-тъй
тъй-тъй
Отговор на  AxOx
2 години

В китайските мини умират средно 16 човека дневно. Китайският работник е най-нископлатен в света и работи при най мизерните и опасни условия. Китайските деца са безмилостно експлоатирани и работят робски труд срещу минимално заплащане. Китайският селянин продължава да оре с волове. Масово се работи с опасни и отровни вещества при липсваща безопасност. Разбира се, другарите от комунистическата партия дебелеят и богатеят… кога ли е било друго… Китай досега показват единствено, че са варварска, нецивилизована страна, в която човешкият живот няма стойност.
ПП. ЗА САЩ сте прав – те не са свободна държава, а полицейска. Справка: Патриотичния закон.
Поздрави.

sesu
sesu
Отговор на  тъй-тъй
2 години

AxOx :
В САЩ плащат на час, а в БГ и Китай на месец – аз не искам САЩ заплата която ме реже за всяко ходене до тоалетна и ако се разболея не ми плащат.

СРЕЩУ

тъй-тъй:
Kитaйcĸитe дeцa ca бeзмилocтнo eĸcплoaтиpaни и paбoтят poбcĸи тpyд cpeщy минимaлнo зaплaщaнe.
Kитaй дoceгa пoĸaзвaт eдинcтвeнo, чe ca вapвapcĸa, нeцивилизoвaнa cтpaнa, в ĸoятo чoвeшĸият живoт нямa cтoйнocт.

AxOx
AxOx
Отговор на  тъй-тъй
2 години

До „тъй-тъй“ – а ти видял ли си улиците на Детройт? Погледни в Youtube. Видял ли си в САЩ градове от мобилни къщи? Видял ли си беднотията там? Видял ли си в БГ занемарените и запустели селяни в забравени от бога села? В БГ, ако не си в град, какъв е живота на детето и шанса му да стане нещо? Аз съм живял в Китай и на север и юг и мога да кажа, че всичките им градове са нормални. Селата им са като в БГ – изглеждат наред, но не могат да се сравняват с града. В Китай се… Виж още »

sesu
sesu
Отговор на  AxOx
2 години

И в 2 империи(us/china) има дъно !

Как да си обясним
едни на дъното/ др. не знаят колко притежават ?

тъй-тъй
тъй-тъй
Отговор на  AxOx
2 години

@АхОх Съгласен съм с вашето мнение за САЩ. Детройт е чудесна илюстрация. Има и друго, обаче. Чистотата и подредеността на улиците са признак не за уредена страна, а за нещо съвсем друго. В Саудитска Арабия и Северна Корея улиците също са изблизани до блясък и по тях се не види кьорав престъпник, но това не значи, че всичко е наред, точно обратното. В диктатурите по улиците няма престъпници, защото престъпниците са на власт. Скандинавия, може и да не са диктатури, но – също, улици до блясък, бездомници – йок… Защото там бездомниците и бедните хора са затваряни в затвора за… Виж още »

Коренче
Коренче
Отговор на  тъй-тъй
2 години

Скоро ходил ли си в Китай???
ЧЕ си толкова компетентен

Capitalismus, #MAGA
Capitalismus, #MAGA
2 години

Технологичната диктатура настъпва. ЕС е следващата, единствен пристан останаха САЩ!

Сега е моментът в който дясната националистическа мрежа трябва да защити пазарното стопанство и механизми за защита на човека и свободата и да се изправим срещу глобалисткия социализъм, който иска да подчини човека в името на безбожната илюзия на стремежа към комунизъм.

Китай прави комунизъм на стероиди, да го ликвидираме сега. Да смачкаме змията, дорде е малка!

sesu
sesu
Отговор на  Capitalismus, #MAGA
2 години

жълт Дракон ! Щери до вчера каза че управлява 5 крака ?жаба и че ?змии НЯМА ! Днеска искаш да смачкаш малката змия? ?? Малка ама засмуква 50% от БВП на света? като ресурси – ако спре ресурсните държави са умрели. wiki: Влечугоподобните хуманоиди са същества от митологията на всички народи в Азия, Америка, Европа и Австралия. ВСИЧКИ НАРОДИ СА ЛУДИ ЧЕ ИМАТ ИСТОРИИ ЗА РЕПТИЛИ !! Азия В Индия се говори за Нага (नाग), което е същество живеещо под земята и приличащо на змия?. В Индийските текстове от древността се говори дори за вида Сарпа (सर्प) В Китай, Япония… Виж още »

sesu
sesu
Отговор на  sesu
2 години

КЕВР предложи водни помощи за социално бедните – докъде докара империята bg да просят за вода(основно човешко право) !

sesu
sesu
Отговор на  sesu
2 години

ГОЛЯМА логика !??????

Библията в книга Битие
Бог наказва змията? да се влачи в прахта, което подсказва че някога тя е имала крака.

Боксьора що се влачи по ринга а има крака ?

sesu
sesu
Отговор на  Capitalismus, #MAGA
2 години

6er.io :
глобалисткия социализъм, който иска да подчини човека в името на безбожната илюзия на стремежа към комунизъм.

а безбожната илюзия
че предприятие арсенал продава оръжение на фирми на сенатори които няма да го ползват ?

6er.io твоите хора ще избиват лош мат’рял чрез технол, диктатура !

Изборът на най-новата модификация изтребители F-16 на Локхийд Мартин ще създаде възможност на български инженери и учени да се включат в разработването на безпилотни самолети и други автономни системи от най-ново поколение с търговско и с военно предназначение,
съобщиха представители на компанията у нас.

Нови ревюта

Подобни новини