Фотографът и блогър Ед Грегъри сравни камерата на iPhone XS Max с кинокамерата Canon C200, чиято цена е 10 хиляди долара. Въпреки своите характеристики, и двата апарата се оказаха почти равни в своите възможности.

За да сравни фокусното разстояние на двете камери, за Canon Грегъри е решил да използва обектива Sigma Art 18-35mm F/1,8.

Както се оказа, на заснетият от кинокамерата клип му е била необходима допълнителна корекция на цветовете, докато заснетият от iPhone материал не се е нуждаел от последващи настройки.

Особено успешни за iPhone XS Max са се оказали кадрите, направени на ярко слънце: благодарение на динамичния обхват, картината не е останала осветена при висока яркост. Блогърът приятно е бил изненадан от добрата детайлност на сенките в получените изображения.

Сред забележимите недостатъци на камерата на iPhone се е оказала прекомерната острота на изображението. Според Грегъри, когато снимате клипове, това може да повлияе отрицателно върху детайлите, но за фотографиите в редица случаи това може да бъде и в плюс.

Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари