Galaxy S9 и Galaxy S9+

На 19 юли, потребителите от няколко региона получиха нов фърмуер за смартфоните Galaxy S9 и Galaxy S9+. След инсталирането на ъпдейта, в телефоните се появява нов режим за заснемане на видео.

След инсталиране на обновяването, в настройките на Galaxy S9 и Galaxy S9+ се появява възможност за активиране на запис на видео при скорост 480 кадъра в секунда и резолюция 720р. Продължителността на това видео е 0,4 секунди.

В смартфоните Galaxy S9 и Galaxy S9+ е налична поддръжката на видео с резолюция 720р и скорост 960 кадъра в секунда. Но записът продължава само 0,2 секунди. Това очевидно е твърде малко. Новата възможност удвоява дължината на видеоклипа и намалява честотата на кадрите.

При избирането на заснемане на видео със забавен каданс в автоматичен режим, по подразбиране се използва скоростта от 960 кадъра в секунда. Добавената с ъпдейта нова скорост трябва да се избира ръчно.

Голяма е вероятността новият режим да се появи и в Samsung Galaxy Note 8. Както и в другите мобилни устройства на южнокорейската корпорация. Но навярно тяхната скорост на кадрите ще бъде по-различна. Новата функция може да се окаже много полезна за някои потребители.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
the professor Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
the professor
the professor

времето е бая малко (960 кадъра за 0.2 сек значат, че ако записа е със скорост 30 кадъра ще запише 4,6 сек при скорост 30 кадъра за 720p), но явно записа се прави в буфер в рамта и после се компресира и записва на картата/паметта, които нямат възможност за директен запис поради липса на достатъчна скорост… щеше да е яко ако дадат възможност за избор на 120 и 240 кадъра, тогава скоростта на картата/паметта може да се окаже достатъчна за запис за време, ограничено единствено от свободното място на картата/паметта