Една от добрите функции, които се появиха в Android 10, бе прехвърлена и в следващата версия на ОС, но с нови функции. Live Caption ще бъде още по-полезен.

Тази услуга Ви позволява да включвате субтитрите под всяко мултимедийно съдържание, дори и под видео, записано от самия потребител. Субтитрите ще помагат на хората със слухови проблеми да гледат и разбират видеоклиповете, а също ще са  полезни и когато не можете да слушате съдържанието без слушалки – например в транспорта.

Повечето стрийминг услуги имат собствени субтитри, но плюсът на Live Caption е, че тази функция работи дори и по време на пряка транслация на спортни събития и други. Собствениците на смартфоните Google Pixel 2, 3, 3a и 4, както и на Samsung Galaxy S20, OnePlus 7T и OnePlus 8, вече могат да използват тази функция.

Наскоро беше пуснат тестовият Android 11 – Developer Preview 3. И в него експертите откриха редове от код с коментари, които обясняващи новите функции на Live Caption. По-специално кодът гласи: „Активиране на подпис в реално време за това телефонно обаждане“. Тоест хората с увреден слух ще могат да го използват в бъдеще. Когато човек активира тази функция, неговият събеседник ще чуе автоматично звуково известие, че разговорът ще бъде транскрибиран в субтитри.

Понастоящем няма 100% гаранция, че тази функция ще бъде добавена към финалната версия на Android 11. Първата публична бета-версия на ОС се очаква през следващия месец, а официалното издание предстои през септември.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари