Компанията Counterpoint Technology Market Research за следващите години направи прогноза за глобалния пазар на устройствата „умeн“ дом: търсенето на такива продукти според анализаторите ще расте непрекъснато.

Става дума за смарт-телевизорите, колоните с интелигентен гласов асистент, „умни“ осветителни тела, битова техника с интернет връзка, камери за домашно наблюдение и др.

През 2019 г. според изчисленията, общият обем на продадените умни телевизионни панели е 29%. Още, 26% е параметърът за камерите за видео наблюдение, а за смарт-колоните – 20%. Делът на интелигентните осветителни устройства е бил 9%.

До 2025 г. Counterpoint Technology Market Research счита, че пазарната структура ще претърпи големи промени. Така „умните“ осветителни устройства с дял от 26% ще излязат на първо място по брой продадени устройства. Около 23% ще се падат на камерите за видео-наблюдение, 19% – умните високоговорители. В същото време, делът на смарт-телевизорите ще спадне до 14%.

Като цяло, CAGR (средногодишен темп на растеж в сложни проценти) за периода от 2019 г. до 2025 г. се прогнозира ниво от 21%. Най-бързо растящите категории стоки ще са ​​„умните“ осветителни устройства и битовата техника (хладилници, перални, съдомиялни и др.) с мрежова връзка.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари