fbpx
0 C
София

Голямата промяна от motorola – голямото оптично увеличение в камерите на смартфоните

Motorola EDGE идва с първия по рода си 50Х SUPER ZOOM в стил перископ

Най-четени

В забързаното ни ежедневие, едно от най-важните неща, които промени мобилният ни телефон бе това, че започнахме да разполагаме с мощен комуникатор, който ни държи свързани не само чрез гласова комуникация, а и чрез с електронни канали – мейл, месниджър, социални мрежи и др.

Следващият най-важен елемент, а за някои и един от най-значимите – това несъмнено е камерата. Възможността да имаме в нас, където и да сме, качествена камера, с която да правим снимки при всякакви условия, създава не само повече съдържаение за социалните мрежи, но прави и живота ни по-лесен и приятен.

Камерите се развиват наистина много през последните години, а едно от нещата, които забелязваме като тенденция през 2021 -а несъмнено е перископното увеличение. То бе едно от малкото неща, които не можеха да правят камерите на смартфоните добре до сега. Но това започна да се променя. Един от смаетфоните, които най-добре демонстрира тази тенденция е Motorola edge 20 pro, на който успяхме вече да направим ревю. Представен това лято, той се отличава с много различни предимства, но и с новото си 50Х оптично увеличение с висока разделителна способност.

Още по-голяма Edge фамилия

По думите на Motorola, edge се развива паралелно с нуждите на потребителите си. Новата гама флагменски смартфони предлага водещи в класа си технологии, създадени за да разгърнат изцяло човешката креативност. Фокусът на компанията в серията edge 20 е над функциите на камерата, тъй като днешното поколение центрирано в социалните мрежи, продължава да преоткрива начина, по който споделяме преживяванията си визуално.

Всички устройства от новата премиум серия разполагат със 108MP основна камера с технология Ultrа Pixel. По-големите ултрапиксели предоставят цели девет пъти по-голяма светлочувствителност и осигуряват невероятно ярки изображения, дори при най-сложните светлинни условия.

Моделите Motorola edge20 Pro, edge20 и edge 20 lite  помагат  за извличането на максимума от всеки момент, благодарение на обектива с ултраширок ъгъл, който позволява на потребителите да обхващат по-големи обекти на заснемане или да поберат всички на груповата снимка.

Перископна камера със супер увеличение

Мotorola edge20 pro разполага с първия в историята на Motorola телефото обектив в стил перископ – рядко срещана функция в този клас смартфони, която пречупва светлината на 90 градуса за превъзходна яснота от пет пъти по-голямо разстояние.

За да се постигне оптично увеличение с висок коефициент на контраст, камерата трябва да фокусира на по-голямо разстояние. За целта елементите на обектива трябва да са по-далече един от друг в самия модул на камерата.

Обикновено това би наложило камерата да стои “издадена” на телефона, но благодарение на нова технология, камерата е разположена странично на телефона,  като използва призма за „пречупване“ на светлината под ъгъл от 90 градуса. Това осигурява много повече пространство за разполагане на елементите пред обектива и позволява на потребителите да фокусират на още по-големи разстояния.

Голямото увеличение няма да може да се ползва спокойно, освен ако няма качествена оптична стабилизация. А такава е на лице. OIS автоматично компенсира размазаните изображения и видеоклипове, дължащи се на излишно разклащане. Оптичното увеличение помага на потребителите да могат да увеличат мащаба, без да намаляват качеството.

Друг много важен елемент тук е възможността за управление на камерата и по-специално на самото увеличение. Когато човек се опитва да го използва, за да снима нещо в далечината, обикновено е трудно да уцели точно това, което иска да снима.  При увеличение над 10 пъти, новият потребителски интерфейс показва малък прозорец, който запазва по-широкото зрително поле, така че потребителите да не загуби фокуса на обектива си при продължително цифрово увеличение. При това увеличение се използва и техника за електронна стабилизация.

Мotorola edge20 pro прави разликата

Motorola edge20 Pro въвежда 50-кратно супер увеличение, улавяйки детайли от невероятни разстояния с невероятна яснота. Освен това предоставя нова 108MP основна камера за изключително качество – един от най-големите сензори на камерата с оптичен формат 1/1,5″, правен някога. Едно от най-големите предимства на този модел смартфон е, че може да записва видео в невероятна 8K резолюция за кинематографично качество. Режимът Pro, позволява регулирането на настройките, които съществуват в една професионална SLR камера, като баланс на бялото, ISO, компенсация на експозицията и фокус.

Още нещо

 От Motorola са се погрижили за своите клиенти и с камерата на  edge20 pro предоставят още рeдица интересни и полезни функции, който ще помогнат много при снимането, особено с увеличение. Там много помага Аудио Zoom. Опцията използва усъвършенствани микрофони за улавяне на звука на обекта, като същевременно филтрира околния шум и гласовете, така че заснетият видеоклип да включва само предвидения звук.

Освен това режимът на двойно заснемане позволява записването на видео и снимки с две камери едновременно, така че потребителят да заснеме както себе си, така и самия обект на заснемане,  улавяйки всички действия и реакции.

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини