fbpx
1.7 C
София

Hyundai Mobis ще научи електромобилите да завъртат колелата си под ъгъл 90 градуса

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Използването на електрически двигатели и акумулатори като звено от силовата част на превозните средства отваря пред създателите много възможности за творчество при избора на оформление. Hyundai Mobis е готов да предложи на производителите на електромобили платформа, която може да завърта колелата под ъгъл от 90 градуса.

Корпорацията General Motors е най-известната с експериментите си в управлението на задните колела в сегмента на електрмобилите. Илън Мъск призна преди време, че и пикапът Tesla Cybertruck може да получи подкормилни задни колела. За доста крупни машини с голямо междуосие това отваря нови възможности за маневриране в градски условия и при офроуд. Можете или да се движите по диагонал, или да намалите радиуса на завиване.

Според Business Korea, южнокорейската компания Hyundai Mobis е обявила успеха си в разработването на агрегати за електромобили, позволяващи им да създават автомобили с 90-градусово въртене на колелата. Ако приемем, че и четирите колела ще имат такава степен на свобода, тогава електромобилът ще може да се изнесе встрани строго перпендикулярно на пътя и да се обърне на място, което ще осигури допълнително удобство при паркиране и маневриране в града.

Класическите автомобили с механична връзка между колелото и силовото предаване рядко постигат ъгъл на колелото над 30 градуса. До 2023 г. Hyundai Mobis обещава да разработи цялостна платформа с 90-градусова функция за управление на колелата. Той ще го оборудва с автоматично управление до 2025 г. Всичко това ще позволи на клиентите на компанията да създават електромобили с необичайно оформление и фантастична маневреност. Като се има предвид, че марките Hyundai, Genesis и Kia са основните клиенти на този доставчик на компоненти, тогава можем да разчитаме на появата на съответните модели в асортимента на техните продукти.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини