Дисплеят на Google Pixel 4 XL бе обявен за най-добрият на пазара

8
1622

Компанията DisplayMate, специализирана в тестовете на дисплеите на най-различни устройства определи новия лидер сред смартфоните в това отношение. През последните няколко години този престижен рейтинг бе оглавяван предимно от мобилните телефони на Apple и Samsung, но сега смартфонът с най-добър екран на пазара е Pixel 4 XL на компанията Google.

Да си припомним, че в Google Pixel 4 XL се използва OLED матрица с размер на диагонала 6,3 инча и резолюция 3040х1440 пиксела и съотношение на страните 19:9. Честотата на обновяване на изображенията е 90 GHz с възможност за автоматично преминаване към 60 Hz, ако се налага да се оптимизира производителността и да се направи икономия на енергия. Поддържат се режимите HDR, Always On и новият Ambient EQ, при който се регистрира околната осветеност за автоматична настройка не само на яркостта и подсветката, но и на начина за изобразяване на цветовете за възможно най-комфортно възприемане на информацията. Екраните на дисплеите са защитени със закаленото стъкло Corning Gorilla Glass 5

DisplayMate оцени поставеният в Pixel 4 XL екран с най-високия възможен бал: A+. Специалистите на компанията отбелязаха, че той е с 10% по-ярък от миналогодишния модел от трето поколение, има широк спектър на изображението и съвсем точно показва всички цветове. Кадровата честота от 90 Hz осигурява плавен скрол на изображенията, ефектна анимация на интерфейса и показва много високо качество на изображението при възпроизвеждане на видео и в игрите.

В САЩ смартфонът Google Pixel 4 XL се продава при цена $899 или $999 в зависимост от конфигурацията.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Георги
Георги

Ей ся ще налазят китайците да обясняват как разни китайски пръчки са по-добри и тестът е платен 😀 😀 😀

iger4o
iger4o

Да бе да 😂😂😂

tnt
tnt

за да има смисъл човек да си купи толкова грозен телефон, все пак трябва да има нещо хардуерно с което да изпъква.

pixel
pixel

Като вземете да се превземате така се чудя, как се търпите? Нормалният човек си избира телефон заради хардуерът, явно ти не спадаш в тази категория. Освен това повечето хора слагат телефона в калъф и с дизайна дотам.

pedro
pedro

Аз явно не познавам „нормални“ хора, защото болшинството първи гледат външния вид, после дали му влиза в джоба (буквално и преносно) и колко „памет“ има. Боли го шпека коя агенцийка какъв рейтинг му е сложила на жака за зареждане или на бързината на отключване.

pixel
pixel

pedro, тези рейтинги не са сложени ей така. „Агенцийката“ е взела предвид редица фактори, които твоите приятели, дето се вълнуват „колко памет има“ телефона им даже не са способни да осъзнаят, камо ли да разберат. Статията е за „дисплей“, а ти къде умишлено, къде от остроумие говориш за жакове… И понеже споменаваш „бързина за отключване“, това пич е свързано с доста технологични подобрения. Специално Пиксел има вграден РАДАР, който засича движенията към него точно с цел да се отключва бързо. А ти и приятлите ти се вълнувайте от „колко памет има“.

Срещу наркотиците
Срещу наркотиците

Кви са тия глупости? Кой е произвел екрана? Гугъл ли? Къде?Точно баш Самсунга си най-добре и то с поне 25% от другите.

peshotoshev
peshotoshev