Доставчиците на компоненти за Apple продължават да намаляват прогнозите за доходите си

0
458

Още преди месец доставчиците на компоненти за Apple бяха обезпокоени от намалелите продажби на iPhone. Днес Bloomberg обяви единственият доставчик на компоненти за Apple, който още не е намали своите прогнозни доходи. Това е Skyworks Solutions, предоставящ чиповете за безжична връзка на iPhone.

Първият доставчик на Apple, отбелязал в прогнозната част на финансовия си отчет спад на приходите е Lumentum, който предоставя модула Face ID. На 12 декември компанията заяви, че нейният най-голям клиент е намалил поръчките с 30%. Не се съобщава кой е този клиент, но е очевидно, че е Apple.

Аналитиците на Cascend Securities съпоставиха събитията и считат, че Apple е съобщила на своите доставчици за намаляването на поръчките на 6 или 7 ноември. „Не знаем точно кога Apple е съкратила поръчките, но предполагаме, че е станало на 7 или 8 ноември. Може би Skyworks просто още не е съставил финансовия си отчет за този период“ – каза главният инвестиционен стратег на Cascend Securities LLC.

Днес се появи информация, че Cirrus Logic – доставчикът на аудио чипове за iPhone също е намалил прогнозните си данни за края на годината. Освен това Apple увеличи персонала на маркетинговия отдел, за да вдигне продажбите.

На този фон цената на акциите на Apple падна с още 4,4%.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за