Ексклузивно: Apple се отказа от криптирането на резервните копия в iCloud

14
1647

През месец февруари 2016 година между Apple и ФБР възникна конфликт, който преля в публични обвинения, че компанията не желае да помогне в отключването на iPhone в делото по масовите убийства в Сан Бернардино. Тогава корпорацията от Купертино заяви, че неин основен приоритет е конфиденциалността на данните.

Но сега се оказа, че при резервните копия на цялата информация от iPhone, записана в iCloud, не се използва криптиране от край до край. Това значително улеснява работата на правоохранителните органи, понеже за да получат данните на даден обвиняем, те дори не трябва да имат достъп до неговия смартфон. Сега Reuters съобщи, че под натиска на ФБР Apple се е отказала от плановете си да разреши на потребителите да използват мощно криптиране на файловете си в iCloud.

Цитираните от Reuters източници твърдят, че именно ФБР е против мощното криптиране на данните в iCloud и Apple явно е решила повече да не дразни специалните служби. Според тази информация, през първата половина на миналата година Apple е предала на правоохранителните органи цялостните резервни копия на около 6 000 мобилни устройства и по този начин е удовлетворила 1 568 искания на специалните служби. Reuters допълва, че през втората половина на 2018 година в разпореждане на американските специални служби са се оказали всичките данни на над 14 000 потребителски акаунта.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
14 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари