Експертите на DxOMark оцениха фотографските възможности на Galaxy S10+

9
2669

Експертите от лабораторията DxOMark направиха подробни тестове на всички камери на смартфона Samsung Galaxy S10+ и промениха своя рейтинг, показващ фотографските възможности на мобилните телефони.

В общия рейтинг Galaxy S10+ получи 109 точки, от които 114 за правенето на снимки и 97 за заснемането на видео. По този начин Galaxy S10+ разделя първото място с миналогодишните Huawei Mate 20 Pro и P20 Pro. Въпреки че предната камера на Samsung Galaxy S10+ показа отлични резултати, на първите две места в рейтинга виждаме Huawei Mate 20 Pro и P20 Pro.

Относно снимките с помощта на Samsung Galaxy S10+, експертите отбелязаха точният баланс на бялото и верните цветове в повечето случаи, ниското ниво на шума дори и при слабо осветяване на сцената, широкия динамичен диапазон, добрата експонация при използването на светодиодната фотосветкавица, добрата детайлност при ниския зум и реалистичния боке ефект. Като минус бяха посочени ниската детайлност при голямо оптично увеличение, артефактите в боке ефекта и липсата на детайли при някои условия на снимане.

Качеството на видеото бе оценено на 97 точки. Подчертават се добрият баланс на бялото в повечето ситуации, бързата и точна система за автоматично фокусиране, ефективната стабилизация на изображението и достойния динамичен диапазон.

Да си припомним, че Samsung Galaxy S10+ разполага с тройна камера – 12 МР телефото сензор (f/2,4), 12 МР широкоъгълен с превключване на апертурата от f/1,5 до f/2,4 и 16 МР ултраширокоъгълен (f/2,2). Налични са Dual Pixel автоматично фокусиране, 2х оптичен зум, 10х цифров зум и специален HRD режим.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
3 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
Кьорав конПламенПедроРене от "Ало-Ало"Игор Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Питанката
Питанката

Смях в залата

Луди глави
Луди глави

Сложили Google Pixel под самсунга бахаххаххахаха

adipower
adipower

HDR а не HRD… Но…както и да е написано 90% от орките едва ли разбират за какво става дума…

Игор
Игор

Този сайт се чете не само от перничани… 🙂

Рене от "Ало-Ало"
Рене от "Ало-Ало"

Браво. Супер. Значи много хубави снимки прави . На друго място прочетох че е идеален за игри. Имаше статия че е незаменим помощник при тренировки във фитнес залата. И че слушането на музика било като незабравимо изживяване ….. И че интернета бил супер бърз .

Ама никъде не казват дали от него мога да позвъня на приятел, например . Дали може да се ползва като телефон ? ……

Кьорав кон
Кьорав кон

Рене от „Ало-Ало“, това, което питате е същото все едно да кажете, че с „грешната Мадона с големите бомби“ може да се забиват пирони, да се копае градината, да се скача от самолет, но никъде не е упоменато дали може да се ползва като картина и да си я закачиш на стената! Нелеп коментар!

Педро
Педро

Най-накрая Самсъм Жалакси се доближи достойно до айфоня

Пламен
Пламен

Ебаси експертите, нали? Ма как хората не са се сетили да се допитат до световните анонимници – „експертите“ от форума на Калдата

Кьорав кон
Кьорав кон

Вероятно, защото за анонимниците от форъма на Калдата, прозвището „експерт“ е обида за техните знания. Виж как само критикуват устройства, ди които още не са се докоснали а не се знае и дали някога ще се докоснат, но знаят хората, родени са със знания за непознатото!