Експерти: Apple е платила на Samsung почти $1 милиард заради лошите продажби на iPhone

0
1166

Аналитиците на Display Supply Chain Consultants прегледаха финансовия отчет на Samsung за изтеклите три месеца и съобщиха, че за второто тримесечие на 2020 година компанията е получила от Apple около $950 милиона. Интересно е, че тази сума не е за продадена стока, а е компенсация за неизпълнено партньорско споразумение, което е част от договора между двата технологични гиганта.

Според икономистите, тази внушителна сума се дължи от Apple на Samsung, понеже корпорацията от Купъртино не е успяла да купи всички произведени от Samsung и предварително поръчани от Apple OLED матрици за екраните на iPhone. Според финансовия отчет на южнокорейската компания, поради неспазване на условията на този договор, Apple трябва да плати на Samsung около $950 милиона.

„Samsung съобщи, че нейната оперативна печалба включва еднократна сума, директно свързана с нейния бизнес, но не съобщи конкретната сума“ – заявиха аналитиците на Display Supply Chain Consultants.

Пазарните аналитици обясняват малкия брой закупени OLED панели с падането на продажбите на iPhone. Много от фирмените магазини на Apple в САЩ и другите страни от целия свят бяха затворени за няколко месеца заради пандемията от новия коронавирус. Apple възнамерява да обяви финансовите си резултати за изтеклото тримесечие на 30 юли, когато ще разберем точните количества за продажбите на iPhone и на другите продукти на бранда.

4 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари