21.6 C
София

Ето как изглежда охладителната система на смартфона ASUS ROG Phone 3

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Блогърът Зак от YouTube канала JerryRigEverything отвори излезлият неотдавна на пазара смартфон ASUS ROG Phone 3. Това е геймърски модел и блогърът се интересува преди всичко от охладителната система, понеже именно тя осигурява дълготрайната работа на това мобилно устройство.

За разлика от някой други геймърски смартфони, в които за охлаждане на чипа се използват малки вентилатори, при ASUS ROG Phone 3 подходът е друг. За разсейване на топлината се използва радиатор, който контактува с изпарителна камера, фолио и тънък слой термична паста. Оказа се, че това е една от най-големите изпарителни камери за смартфони. Тази система охлажда смартфона съвършено безшумно, но при изключително дълги игрови сесии чипът все пак понякога се нагрява повече от нормалното и това води до тротлинг – автоматично понижаване на тактовата честота и лаг в игрите. Чрез тротлинга нагряването на използваната SoC се ограничава.

Бенчмарковете показват, че ASUS ROG Phone може много дълго да работи с максималната си производителност, а тротлингът се включва плавно и предсказуемо. Но ако геймърът наложително трябва да играе дълго и без лагове, то е предвидено включването на външен вентилатор, който се закрепва върху корпуса на смартфона и осигурява по-ефективно охлаждане. Това допълнение е включено в стандартния комплект на смартфона ASUS ROG Phone 3.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини