Докато Apple забрани на разработчиците да скриват прореза, Huawei постъпи по съвсем друг начин при своите топ-смартфони от най-висок клас.

Китайският производител е добавил във фирмената си среда EMUI 8.0 интересна специална функция. С помощта на тази функционалност се скрива прореза в горната част на екрана. При нейното активиране, дисплеят от двете страни на прореза става напълно черен и прорезът почти не се забелязва. Но за разлика от другите подобни решения, информацията продължава да се показва. С бял цвят се изобразява времето, заряда, иконките за уведомленията и други.

Маскирането на прореза става само един клик и не се налага рестартиране или каквото и да било друго. Маскирането е много удачно – помощната информация продължава да се изобразява, а приложенията не заемат екрана от лявата и дясната част на прореза и той трудно се забелязва.

Очаква се подобна функция да бъде вградена в LG G7 и OnePlus 6, които също имат подобен прорез на екрана, в който са разположени камерата и различните сензори.

Наистина елегантно решение, което навярно ще окаже влияние на продажбите на Huawei P20 и Huawei P20 Plus, понеже потребителите могат сами да си решат, дали да маскират прореза или не.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари