Един от най-големите производители на DRAM и NAND памети, компанията SK Hynix възнамерява в рамките на следващите три месеца да започне масовото производство на GDDR6 памет. Информацията е на Gamers Nexus.

Новите GDDR6 чипове памет на SK Hynix ще се използват в автономните автомобили и в графичните карти GeForce от следващо поколение. Пазарните анализатори считат, че щом за първия производител на видеокарти е избрана Nvidia, то новите графични карти можем да очакваме най-рано през юни или юли тази година. От друга страна, Samsung и Micron също заявиха, че са готови за масовото производство на GDDR6 памети и е напълно възможно във видеокартите от следващо поколение да се използва именно тяхната памет.

GDDR6 чиповете на SK Hynix имат BGA корпуси със 180 контактни площадки и работят със скорост до 16 Gb/s при напрежение 1,35 V. Ще се произвеждат памети с капацитет 16 Gb (2 GB) и 8 Gb (1 GB).

В началото, производството на новите GDDR6 графични памети ще бъде с около 20% по-скъпо от сегашните GDDR5 памети. След това, тези разходи най-вероятно ще бъдат поети от производителите на видеокарти и от самите потребители.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари